Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (354)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově, humorem i efekty nabitější jak jednička, což se dá říci o málokterém pokračování. Zajímavý záporák, parádní Peter MacNicol a pohybující se Socha svobody.A místy to umí být i docela děsivé, za mladých let se mi o svíticích očích Petera MacNicola zdávaly i noční můry. Přesto mi však dvojka přišla zpracovaná o něco více jako rodinný film. Pětihvězdičkové hodnocení je stejně jako v případě prvního dílu možná moc, ale pro mě jsou Ghostbusters klasikou, kterou si rád zopakuji kdykoli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. On Our Own ,2. Supernatural - New Edition ,3. The Promised Land ,4. We're Back ,5. Spirit - Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew ,6. Ghostbusters - Run D.M.C. ,7. Flesh 'N Blood - Oingo Boingo ,8. Love Is a Cannibal ,9. Flip City ,10. Higher and Higher ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím v 33 letech po nedávné repríze) Dvojka je překvapivě víc řemeslně promáklá než jednička, jako by se snad Reitman víc snažil, ubylo trapných scén a nápady na efektní sekvence jsou drzé - použít Sochu svobody jen na rozbití střechy muzea a pak jí nechat válet v ulicích, to je prostě anarchie. Na dvojce mě opravdu děsilo obsazení Petera MacNicola, opravdu příšerný úchyl - a jsem opravdu rád, že Kaplický nezprznil Letnou svým hnusným kopcem slizu, protože moc dobře vidíme, jak to ve filmu dopadlo s Guggenheimovým muzeem (zdravím Michala :). Pořád dobrá zábava. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"Dvojky" to mají vždy těžké protože se srovnává a mnohdy se prováří znovu už jednou viděné nebo se "nastavuje kaše" (nebo jak se tomu říká). Z mého pohledu nic z toho pro Krotitele důchů dva neplatí. Dokonce bych si troufl říct (čímž se omlouvám všem co to vidí jinak, že má bezvýznamná muška padá troufale do jejich polévky s pěti hvězdičkami...) ale mám krotitele 2 dokonce raději než jedničku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kšefty už nejdou tak dobře jak dřív, a zbývající z Krotitelů duchů si už jen přivydělávají vyprávěním strašidelných historek v mateřských školkách. To vše až do okamžiku, kdy se pod městem objeví řeka podivného slizu, která míří k městskému muzeu. Všichni, co se slizem přijdou do styku, se okamžitě stávají agresivními ke svému okolí. A nyní je opět ten správný čas, aby se Krotitelé duchů dali dohromady, a celé záhadě přišli na kloub ... Dvojka Krotitelů je přece jen o chloupeček lepší, než jednička (ale o velmi malý chloupeček). Před lety to samozřejmě byla filmová bomba, ale z dnešního pohledu už film až tak moc nenabízí - vizuální efekty odpovídající době natočení, herecké obsazení nachlup stejné jak v jedničce (a o nic moc víc nepředvádí, snad jen Bill Murray "dospěl"). Reitmanovi se ale podařil dobrý obchodní trik, kdy jako jednu z hlavním kladných postav do filmu vrazil Sochu svobody - to mají v Americe moc rádi... ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama