Reklama

Reklama

U Petrovových řádí chřipka

  • Rusko Petrov's Flu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Halucinační bloudění v postsovětském Rusku. Ve městě zasaženém chřipkovou epidemií se rodina Petrovova potýká s dalším dnem v zemi, kde minulost nikdy není minulostí, současnost je nasáklá chlastem, horečnatými sny o násilí a něze, kde – pod vrstvou obyčejného – se věci ukážou jako zcela neobyčejné. (Film Europe)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický obraz o Rusku a Rusoch, čiže tu nechýba alkoholizmus, bieda, beznádej, zároveň voľný život nestavajúci na morálke. Horúčka je o ruskej spoločnosti, ktorá je v delíriu. Toto nie je film, skôr taký súbor obrazov s nejasnou zápletkou, ktoré majú podporiť túto hlavnú myšlienku. Napriek tomu nuda, nič, čo by ma rozpálilo. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na chřipku těšil (po dvou letech Covidu není divu a jednomu se po poctivé staré dobré chřipce zasteskne), ale vizuál v mém případě předháněl příběhovou linii, která může být místy až moc roztrhaná. Atmosféra socialistických vesniček a šedých sídlišť zaprášených vrstvou prašanu, jež se prakticky okamžitě mění v rozmáčenou břečku, to ovšem celem dobře drží pohromadě a v celku to zas tak špatné nebylo. Za pár dní už ale nejspíš nebudu schopen říct, co se ve filmu vlastně odehrávalo… ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se mohutně těšil, obzvláště po tom, co mi unikl v pražské lucerně. Když jsem tedy objevil, že místní kino je jedno z minima šťastlivců, co jej zařadilo do svého repertoáru byl jsem ochoten dvě hodiny navíc mrznout na ulicích. Na film jsem se dostavil s dvěma minutama k dobru, přesto v sále nebylo jediného člověka - nakonec jsme byli tři, a promítalo se. Na film jsem šel kvůli ruštině, kvůli režisérovi, kvůli hledání sovětsko-ruské duše, a také proto, že je před Vánoci a já si přál od Sněguročky nějaký dáreček. Ale nepovedlo se. Symbolika je zde cítit, mnoho mně asi uteklo, ale spoustu náznaků a podobenství bylo do očí bijící. Slepá hrdost v zkaženou vládu, patriarchální společnost, výchovu na míru za účely, kterým děti nerozumí, i jakousi neposkvrněnou oddanost k náboženství. Režisér už měl domácího vězení po krk a tentokrát musel být opatrnější s tím, co točí, je to ale opět odraz života Rusů, nebo i postsovětských států, kde se dře na dřeň, chlastá vodka po litrech, svatba a děti je samozřejmostí a nelze o ní diskutovat a neustálý hádky a tělesný tresty zejména se staršímy, a samo sebou vždycky a ve všech ohledech rozumnějšími lidmi tvoří koláž střípků, kterou je ruská federace posetá od Karélie až po Madagan. Tohle mě mrzí, ale já opravdu chtěl z kina utéct dříve, bylo to chaotické, ale nudné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce téměř dokonalý film. Po té obsahové už jde o hůře stravitelný snímek kterej se skládá jakoby z jakých si střípků který se mi částečně i díky konci podařilo jakž takž pospojovat dohromady. Vše je o to těžší když se vám míchá fikce s realitou. Některé scény jsou docela psycho. Nejvíce se mi asi líbily ty s matkou(knihovnicí) vždy když jí zčernaly oči. Petrov's Flu je hodně zvláštním filmem kterej asi plně nedokážu ocenit. Nevím, možná by to chtělo při sledování mít nějaký to promile v krvi a ještě pro jistotu láhev vodky do ruky. S nulovým promile je to za 3hvězdy ()

Rebeca 

všechny recenze uživatele

"... a teď? Co máme?! Gorbač (slang - "označení" bývalého státníka) zemi prodal a  Jeľcin zbytek propil...". Ruská divočina bez cenzury. Zmatek a vodka -  ta především. Problémem je, že v tom zmatku bloudí i samotný divák a ztrácí schopnost orientace.  Zhruba od půlky nastupuje silný pocit vlastní nezpůsobilosti rozeznat stěžejní od podružného. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama