Reklama

Reklama

Invaze - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 8 h 25 min (Minutáž: 33–58 min)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Šiori Kucuna, Tom Cullen, Naoko Mori, Emily Althaus, Geraldine Singer, Firas Nassar, Azhy Robertson, Sam Neill (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

AmunRa 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem dodíval jen se skřípěním zubů, protože mě zajímalo, jak z toho chaosu autoři vybruslí - odpověď je nijak. Seriál sleduje několik skupin lidí, kteří se vypořádávají s mimozemskou invazí - vzdělaná rodina v USA, školák s kamarádkou v Británii, americký voják v Afghanistánu a vědkyně v japonském kosmickém programu. Autoři se rozhodli se vší nechutností předvést, že civilizovaná slupka z člověka spadne velmi rychle (spoiler!): Otec nechá rodinu na ulici u nefunkčního auta a snaží se utéct na vlastní pěst, matka se neostýchá okrást bližního v nouzi, lhát a podvádět, voják se snaží dostat za rodinou za každou cenu a vědkyně ignoruje důkazy a klidně by prodala celý svět mimozemšťanům za naději, že její milenka žije. Snad jen ten školák s kamarádkou jsou skutečně slušní lidé. Okolí hlavních hrdinů je na tom stejně - panika, histerie, bitky, vyhrožování zbraní, vojáci střílící se mezi sebou a ozbrojenými civilisty aby získali pro sebe výhodu. Seriál je samozřejmě striktně politicky korektní, takže každý hrdina má jiný odstín kůže a nesmí chybět lesbický pár, epileptik a oběť domácího násilí. Invaze samotná je docela realistická - dějí se divné věci, z nebe padají záhadné předměty a odnikud se zjevují podivní emzáci zabíjející náhodné lidi. A jako pointa celého seriálu - nikdo nic nechápe. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invaze tragických životních událostí mnoha osob orámovaná invazí z kosmu, která je pomalu svádí dohromady. Kdo nečeká akční výhul v hlavní roli se Samem Neillem, dostane plně funkční drama s realistickým vyobrazením mimozemský invaze a jejího dopadu na chování nás coby civilizace. Seriál je navíc podpořenej nádhernym soundtrackem a parádnim náběhem na další řadu, kde se snad už divák dozví, za jakým účelem vlastně přišli. Protože kdyby chtěli lidstvo rozjebat, stačila by na to jedna epizoda o deseti vteřinách. ()

Reklama

Jindra_S

všechny recenze uživatele

Rozbíhá se to velmi pozvolna a tváří se to tajemně, ale jako by autoři nevěděli, kde dojít - lovestory? Roadtrip? Call of duty? Sci-Fi? Postavy (lidské i mimozemské) se tak mnohdy chovají hodně nelogicky, aby pomohly scénáristovi dostat se o kousek dál. A po tom kousku se scénárista dostane do stejné pasti. Aby tomu dopřáli tajemno, je většina záběrů tmavá a nepřehledná, takže nevíte, co se na obrazovce děje. A přestože v poslední epizodě je obrovský clifhanger, na další sérii mě nikdo nedostane - i tuhle jsem dosledoval skoro z povinnosti. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvych pat dielov mi prislo zaujimavych, kedze obcas celkom slusne zaslapala atmosfera, charaktery boli roznorode, ako i lokacie. Sem-tam sa tvrocom podarilo predostriet i celkom vernu psychologiu postav, ak sli do hlbky. Nie vsak vzdy a obcas to vyslovene zmrsili. Mnozstva klise - od "damaged chlapca zachranujuceho svet"...az po "damaged" veterana, ktory.....atd atd. Ano, z uvodu je sice menej akcie, co mi vsak vobec neprekazalo. Vadilo mi vsak s druhou polovicou serie pribudajuce nezmysly a klise, ci uz v konani postav, alebo v samotnom pribehu. Vobec sa necudujem nizkemu hodnoteniu. Zaverecny 5 minut serie nas pripravuje zrejme na akcnejsiu druhu seriu. Zrejme si ju pozriem. Ak chcete rychlu akcnu jazdu, toto nie je serial pre vas, okrem asi dvoch dielov k zaveru. 45% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Má to lepší a horší epizody. Začalo to strašně pomalu a utahaně, pak se objevily super akční a napínavé epizody, které nám konečně něco řekly a následně to šlo s kvalitou seriálu zase dolů. Celkově by se celá série vešla tak do pěti epizod a možná by to tak bylo i lepší. Škoda, že to zbytečně natahovali. ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama