Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Film, akych je v Holywoode ešte menej ako šafranu. Prijemny, mily film o priateľstve a laske, ktory ma aj ako jeden z mala atmosferu. Sice kvalit azijskych nasledovnikov nedosahuje (Ahobsal insaeng, Fan Chan...), ale napriek tomu veľmi podarene. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma o ospievaní s komediálnymi prvkami, ktoré si skoro nikto nevšimne. Zároveň dobrá udička na divákov, lebo nalákali na Culkina, no jeho rola je takmer neviditeľná, v podstate najvýraznejší je v polohe ľah v spacáku stromovitého pôvodu. A za toto zarobil 10 krát viac než za Sám doma... Film tak jednoznačne ťahá a skutočnou hlavnou postavou je Anna Chlumsky, ktorá síce behá čaptavo ako Kolíková v štekľoch, ale stále je to milé dievčatko. Film o všetko a o ničom a z detského filmu sa stala viac menej polosmutná záležitosť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přepsal bych scénář - vyhodil konec od nehody, změnil osud jedné z postav. Po zhlédnutí klipu The Temptation jsem se těšil na film s Macaulayem Culkinem (o jehož dětských hereckých kvalitách nelze pochybovat) a Annou Chlumsky, bohužel prim hrají dospělí. K zajímavě provedenému dabingu od Bontonu mám jednu připomínku - Jana Páleníčková a Jan Kalous v dětských rolích k zulíbání, ale dvacetirole Tondů Navrátila a Bubníka (a dalších) jsou fakt na pěst. Jamie Lee Curtis bych do role mladé půvabné svůdné ženy nikdy nenasadil, a to v žádné fázi její kariéry. Začátek 4,5, konec za 2. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů,který vám připadá zábavný a "kouzelý" pouze pokud jste mladí a víte,o čem děj na plátně vlastně je.V té době jsem to věděl moc dobře a proto si myslím,že by byla veliká škoda měnit svůj názor na něco,co se mi líbilo tím,že bych se v tom začal šťourat.Kdo si ho nestihl shlédnout do 14 let,teď už je to zbytečný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama