Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten prípad, keď chémia medzi hercami úspešne zakrýva neatraktívnosť príbehu. Výkony detských hercov by totiž nenasrali ani ženu na vrchole laktačnej psychózy. Anna Chlumsky a Macaulay Culkin dokázali nebyť prehnane dospelými deťmi a tiež neskĺznuť do preafektovaného fakana. Vkusný film o vzťahoch. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó, ano! Strasti, slasti dospívání, první lásky a potíže s rodiči..Jako kdybychom to všichni neznali.. Klasika mých dětských let a moje první skutečně filmová láska..Byla to, ano, Anna Chlumsky ("Obklopuji se pouze lidma kteří mě intelektuálně stimulují":-). Jako mladičká Vada zde byla tehdy skutečně velmi kouzelná a pro mně někdy v mých 8-11 letech to byla skutečně veliká dětská filmová láska podobně jako později pak třeba Winnie Copper z Báječných let. Povedený melodramatický rodinný filmík s dojemně krásným reálným příběhem. Škoda jen toho konce, který jsem tenkrát jako asi každý jiný malý kluk pochopitelně obrečel..Škoda, že už se dnes takové filmy pomalu netočí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Miluju líné americké léto s dozvukem 60. let prosycené sladkou limonádou, pořádnými automobily, stužkami na kolech a odřenými koleny.. Když si v tom zahraje milouš Dan Aykroyd a správňácká Jamie Lee Curtis je vymalováno.. V roce 1991 mi bylo stejně jako hlavní hrdince 11 let a stejně tak jako ona jsem měla nejlepšejšího kamaráda se silnými brýlemi.. Měli jsme mezi sebou i hodně hodně hodně moc podobný vztah (až na ty včely).. Díky tomuto snímku si vždycky ráda zavzpomínám.. Ten film je hezký, i moje dětství bylo hezký.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Macaulay Culkin urobil neslávne známu scénu včelieho hniezda so skutočnými včelami. Skutočne bolo vypustených asi sto živých včiel, pretože CGI v tom čase nebolo na takej úrovni, aby sa scéna natočila bezpečnejšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama