Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Reklama

moviepill 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o detských láskach, kde mi sú sympatické OBE detské postavy. Prekvapivo aj malá Anna Chlumsky. O Macaulay Culkinovi sa netreba rozpisovať, v tomto filme je k sežrání. Dan Aykroyd si strihol svoju postavu so zvláštnou eleganciou a neprekáža mi ani tá slzotvorná záverečná polhodina. Skrátka, TOTO je pravý hodnotný film (nielen) o detských láskach. Žiadne nenormálne mudrovanie, žiadne narážky na prvé erotické zážitky či čo, ktorých je v iných obdobných filmoch neúrekom. Takto vyzerajú prvé lásky, áno. Kam sa hrabe Malý Manhattan. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aj keď ide o ťažké témy smrti a zanedbaného vzťahu otca s dcérou, stále je to film z kategórie feel-good. Taký pocit zostal aj vo mne, ale filmovo som nemal žiadny výnimočný pocit. Herecký výkon dievčaťa bol o triedu vyšší oproti budúcej hviezde Culkinovi. –––– Dobre sa o nich postarám. Sú mŕtvi. Môžu zapôsobiť už len vzhľadom. –––– S nimi sa nehrám. Ja sa obklopujem len ľuďmi, ktorých pokladám za intelektuálne stimulujúcich. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tak trochu masochista, protože na tenhle film se vždycky dívám, i když je to pro mě citově docela rozporuplná záležitost a vlastně ani nevím, co se mi na něm líbí. Nejspíš to bude atmosféra americkýho předměstí 70' let, herci jsou taky bez problémů, ale sotva se film rozjede, už začínám bejt v nějakým takovým zvláštním napětí, protože vím jak to skončí a čekání na to smutný finále ve mně vzbuzuje zvláštní neklid. Ale objektivně vzato, je to milý a citlivý film. 70%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)
  • Macaulay Culkin urobil neslávne známu scénu včelieho hniezda so skutočnými včelami. Skutočne bolo vypustených asi sto živých včiel, pretože CGI v tom čase nebolo na takej úrovni, aby sa scéna natočila bezpečnejšie. (Arsenal83)
  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama