Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (228)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow. Zpočátku se WtCS tváří jako soudní detektivka, ale ta velmi rychle přejde do čistého story-dramatu, což se mi zpočátku jevilo nepříliš šťastné, ale záhy jsem zjistil, že se mi tady vypráví příběh tak silný a precizně vykreslený, že mám po zhlédnutí pocit, jako bych hlavní postavu znal roky. A tohle je emoce, které se mi během naprosté většiny filmů nedostane. Máme tady základní premisu soudního "hádej, co se stalo" podloženou mrazivě odvyprávěným příběhem odehrávajícím se ve vizuální slasti v bažinách, s excelentní hlavní herečkou a emocemi jak na horské dráze. Ve finále se dočkáme i hutného soudního procesu a atmosfericky silného rozsudku a jakkoliv se mi závěrečný pětiminutový epilog se stárnoucími postavami nelíbil, respektive byl spíše navíc a zbytečný, tak finální twist v posledních vteřinách mě teda dostal do kolen. Solidní filmařina a přesně ten film pro všechny typy diváků. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $24miliónov║ Tržby USA $90,230,760║ Tržby Celosvetovo $140,230,760▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,621,075║ Tržby za predaj DVD v USA $3,381,346║ Tak toto bola príjemné osvieženie, aj keď ponuré, smutné dráma. Tento tip filmov kde sa po niekom demokratický cítiaci ľudia nechutne vozia len pre pôvod, mám rád a hlavne pokiaľ to je dobré zvládnuté a príbeh má gradáciu, dobrých hercov, aj keď tu prevažne dosť neznámych. /80%/ ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa dostane k nám podobne staromódne nakrútený film, až sa divákovi vynoria spomienky na Ako zabiť vtáčika, či neskoršie Time to Kill. Ide však viac o melodrámu než o detektívku, či napínavú súdnu drámu a osobne mám dojem, že je to trochu na škodu. Mužské postavy sú príliš jednorozmerné, dobrý a zlý muž-partner, obaja v podstate dosť blbí, aspoň vo svojom mladšom veku. Najviac nakoniec poteší atmosféra, lokality, čiže výprava a typologicky vhodne vybratí herci. Tí ale v podstate stvárňovali postavy dané iba niekoľkými základnými vlastnosťami. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

-- SPOILER-- Knihu jsem nečetl, ale předpokládám, že bude asi lepší. Ale ani film se nedá považovat za špatný. Film je kombinací romantického a mysteriózního dramatu, kde se zároveň ale řeší témata jako je krása a smysl přírody nebo rovina morálky a dospívání. Po celý film totiž sledujeme život ,,holky z bažiny" od útlého dětství, které měla obtížné kvůli domácímu násilí, přes dospívání, kde se Kya osamostatňuje, až po úplnou dospělost a stáří. V pozadí toho se řeší případ vraždy jednoho z kluků se kterými bude Kya chodit, ale upřímně konec mě trochu zklamal. Čekal jsem, že to bude mít objasněný konec, kdo to vlastně udělal a ono nic. Jednoznačně co mě ale nadchlo je prostředí bažin, mokřad a západů slunce. Trochu mi to totiž připomnělo můj oblíbený seriál Outer Banks, kde to bylo podobné. Hlavním herečkou, která hraje Kyu, je Daisy Edgar-Jones. Ta se konečně dočkala větší role, kde může krásně vykreslit povahu ,,opuštěné dívky". Celkově se jedná o fajn film na večer, který neurazí ani nenadchne. 7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Kya (Daisy Edgar-Jones) zakrúžkuje 4. júl 1962 v kalendári, v ktorom vidíme, že to vychádza na sobotu. Ten dátum vlastne vyšiel na stredu. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama