Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (225)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $24miliónov║ Tržby USA $90,230,760║ Tržby Celosvetovo $140,230,760▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,621,075║ Tržby za predaj DVD v USA $3,381,346║ Tak toto bola príjemné osvieženie, aj keď ponuré, smutné dráma. Tento tip filmov kde sa po niekom demokratický cítiaci ľudia nechutne vozia len pre pôvod, mám rád a hlavne pokiaľ to je dobré zvládnuté a príbeh má gradáciu, dobrých hercov, aj keď tu prevažne dosť neznámych. /80%/ ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I když se film snaží jít výš, zůstává červenou knihovnou, proto nebudu řešit naivní vyšetřovací část ani o něco lepší soudní jednání. Vražda je tu pro ozvláštnění a hlavně střet s masou, což už patří k tomu zajímavějšímu. Základem příběhu je však Kya a tady to začíná drhnout hned v dětství, aby částečně pokračovalo i ve stáří... Vím, dětství nemohlo dostat tolik prostoru, přesto více vysvětlit opuštění malé holky vlastně celou rodinou by přišlo vhod. Když už k tomu došlo, její přežívání na samotě v bažinách má také více otázek než odpovědí. Holt červená knihovna, pohádka, tohle se příliš neřeší, jenže já doufal ve víc. Svoji příběhovou část Daisy Edgar-Jones neuvěřitelně táhne, fungují v ní vztahy, obzvlášť ona a Tate, tam mluví pohledy. Jenže potom přijde nečekaný a zbytečně rychlý skok do stáří, který bych oželel. Holt pohádka si své "žili spolu navěky" zřejmě žádá a stejně tak si žádá i úplně zbytečnou pointu. Přitom tajemná Kya si o ten otevřený konec vyloženě říkala. Zkrátka vše v mezích červené knihovny a to včetně kamery, která poetiku a romantiku bažin umí vystihnout, i když mně seděly spíše úvodní temnější pohledy. Atmosféru to však i díky ní a výborné hudbě Mychaela Danny rozhodně nepostrádá. 65% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Jožin - pardon, Holka z bažin prožívá kruté dětství, kde od ní utečou v postupném pořadí úplně všichni členové rodiny. Nakonec se postupem času odvrátí i zbytek společnosti od ní, příběh plný reciproční nenávisti. Nakonec se zjeví láska, která všechnu tu hořkost tak trochu osladí. Pro zajímavost ohledně konce doplním úryvek z básně, která říká, jak to ta koc vlastně udělala. Spoiler alert. "The last step, a trap. Down, down he falls." (viz posunutá mříž na počátku). ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Čakal som miernu nudu, a ono to nakoniec bolo podané tak umne, že som bol v pozore až do konca. A veru aj ten koniec stál za to. Hoci si tento film užijú asi skôr ženy, musím povedať, že svojou kvalitou by mohol osloviť aj tých, ktorí nevyhľadávajú krimi romantiku s pomalým tempom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)
  • Keďže produkcia prebiehala počas pandémie, väčšina obsadenia a štábu sa v skutočnosti nevidela až do konca natáčania, keď si mohli zložiť rúška. (Pat.Ko)
  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama