Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (226)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vražedná záhada a romatika byly sice poutavý, ale takovejch už bylo. Vleče se to, ale pomalý tempo je nezbytný a filmu vyloženě nahrává. Divák se aspoň líp vcítí do hlavní postavy, prožije si s ní všechny trable z dětství a pak je z toho pěkně zlomenej. Nejlepší na filmu je to, že je krásně natočenej a výkon tý zranitelný holky v hlavní roli byl taky skvělej. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Čakal som miernu nudu, a ono to nakoniec bolo podané tak umne, že som bol v pozore až do konca. A veru aj ten koniec stál za to. Hoci si tento film užijú asi skôr ženy, musím povedať, že svojou kvalitou by mohol osloviť aj tých, ktorí nevyhľadávajú krimi romantiku s pomalým tempom. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCETE, ABYCH PROSILA O SVŮJ ŽIVOT? NEUDĚLÁM TO. NEBUDU SE BODBÍZET. AŤ SAMI ROZHODNOU. ALE NEROZHODUJÍ NIC, CO BY SE MĚ TÝKALO. ROZHODUJÍ O SOBĚ. SOUDÍ SAMI SEBE…“     Příroda, láska, dobro, zlo a lidský předsudky… takže (asi) smutnej příběh s jednou mrtvolou. Fajn vyprávění. Vona ta holka z bažin je taková…. celkem fajn. Vobyčejná, nenáročná, s láskou k přírodě v duši… takže si ji (normální) člověk oblíbí. Pak ten proces. Jeden by řekl, že absurdní... A ten závěr…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2018 napsala Delia Owens, neznám. 2.) Hledám dívku s čistou duší.  3.) Mám ráda péra (ptačí). /// Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Klasické outsider lovestory, které je ozvláštněné vraždou. K filmu bych jednoduše řekl, že ušel. I když představitelka zahrála Kyu fakt parádně, celé snažení o nějakou od ostatních jinou holku z bažin naprosto selhává na tom, že ji tvůrci oblékli do stejně krásných hadrů, jako ostatní dívky z města. Kya měla nakonec úplně všechno, co ostatní a ani se nechovala nijak zásadně odlišně od ostatních, tak proč by měla být tak velký vyvrhel? Soudní proces s tím, že Kya nepromluví ani slovo a místo toho si maluje, aby pak dramaticky pronesla, že "oni soudí tak akorát sami sebe" taky moc nevyšel. Přesto se na přírodu koukalo krásně a uteklo to. A Taylor Swift písnička v titulcích taky potěšila. 62% ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama