Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (225)

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Mimoděk se moje recenze přesouvají z anime k top ten na netflixu. Bohužel. Ale víkend u rodičů si prostě vždycky žádá dohnat novinky. Lol. Ani jsem neměla v plánu tu něco psát, protože u takto sledovaných snímků to bude stejně jen takové plivnutí do deště. Jenže mi nedá se se svým plivancem neozvat proti zdejším recenzentům, kteří se dívali asi na nějakou červenější Rosamunde Pilcher verzi. Já jsem nějak v tom násilí, pokusu o znásilnění a ostrakizovaní zanedbáného, opuštěného děvčátka, romantiku moc neviděla. Bylo jí tam reálně dohromady asi pět minut, ale stejně tady z toho upadávají penisy. A hlavně ten “milostný trojúhelník” vůbec nebyl ten point! EH. Nebylo to sice dokonalé, souhlasím, že někdy měla Kya trochu moc bílé boty, na to že se pohybovala bahnitým močálem, ale rozporuplnost velmi inteligentní, něžné dívky a divokého zvířátka z bažiny Daisy Edgar-Jones ztvárnila znamenitě. Přes všechny ty předsudky a přesto, že v ní pravděpodobně byl nakonec divočiny stejný podíl jako civilizované ženy, tak si Kya zasloužila prostě víc než celé své mládí dostávala. Kya je pro mě naprosto perfektním vyobrazením toho, proč by si ženy vybraly být v lese raději s medvědem, než s mužem. Díky za dobré poplakáníčko. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ísť do kina na Where the Crawdads Sing bol tak trošičku risk, netušila som, do čoho idem, či ma film zaujme, mená hercov mi nič nehovorili. Tu na čsfd ho zatiaľ hodnotilo len okolo dvadsať divákov a hodnotenia boli všetky od odpadu až po päť hviezdičiek, ale uistili ma recenzie na imdb. V kine sme boli samé ženy a úplne to chápem, no určite sa nájdu aj muži, ktorým sa film bude páčiť. Ak máte radi silné príbehy, radi sa kocháte v krásach prírody a máte radi drámy, ktoré vás aj dojmú, aj prekvapia (záverečný twist), tak potom smelo do toho. Dôverovala som aj Reese Witherspoon, že asi by sa nepodieľala len tak na hocijakom filme, tušila som, že za tým bude niečo zaujímavé. Takým bonusom a pre mňa milým prekvapením je originálna pieseň "Carolina" od Taylor Swift. Páčili sa mi aj herecké výkony. Najlepšia bola malá Kaya. Mohli ale ukázať, ako sa stalo, čo sa stalo, najmä preto nedávam piatu hviezdičku. Niekto si vyberá filmy aj podľa toho, či ho niečím zaujme filmový plagát. Myslím si, že konkrétne tu bol výber trošku nešťastný, je to veľmi nezaujímavý a nelákavý plagát, nenechajte sa však odradiť. Močariská v North Carolina asi nikdy neuvidím, som rada, že aspoň takto prostredníctvom tohto príbehu som sa tam mohla na dve hodinky preniesť. Videné v OV, Cineplex Mannheim. 75%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám, ale věřím že bude působivější než její filmové zpracování. Příběh o mladé dívce, která prakticky vyrostla sama v místních mokřinách a stala se jakousi legendou a lokálním démonem je fajn. Tím spíš ve chvíli, kdy se stane podezřelou z vraždy jednoho z mužů, který o ní měl zájem.  Bohužel mě ale nedokázal naplno vtáhnout a i když se na zpívající raky poměrně hezky kouká a rozhodně nejde o špatný film, znova bych se do nich nepustil...65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Olivia Newman sa ukazuje ako šikovná režisérka a prináša nám príbeh, ktorý nepoznám, no o to viac ma dostal. Možno mohol byť vo finále trošku zaujímavejší a možno sme nemuseli mať scénky až do večnej staroby, ktoré tej dojem trošku posunuli niekam inak, no všetko ostatné hodnotím veľmi pozitívne. "Where The Crawdads Sing" je pre mňa filmom, ktorý svoju nasilnejšiu stránku dal niekam, kde som to vôbec nečakal. A tou je krása. Je to skutočne veľmi krásny film na pohľad. Vyzerá to nádherne, celý ten močiar má svoju úžasnú atmosféru a obdivujem našu hlavnú hrdinku Kyu, ktorá roky žila na tom mieste úplne sama, no bola schopná prežiť, naučiť sa tam existovať a využiť to na maximum. A pôsobí to na mňa uveriteľne. Okrem toho Daisy Edgar-Jones je skutočne skvelá. Po "Fresh" je toto ďalší film, v ktorom ukazuje svoj talent a opäť ma svojim výkonom presvedčila. Príbeh skrýva v sebe niekoľko prekvapení a je fajn, že som neustále hádal čo sa vlastne stalo. A vzniklo niekoľko teórií. Možno aj preto by som bol radšej, keby to koniec moc nerozmazával. Lebo som radšej, keď si môžem sám v hlave nejako predstaviť výsledok celej situácie. Pochváliť ešte musím aj úžasného Davida Strathairna. Je absolútne excelentný vo svojej role a dal do toho absolútne maximum. Celkovo si myslím, že postavy robia tento film silnejším, než by možno bol normálne. Pretože to celé pôsobí veľmi ľudsky a ukazuje aj typické ľudské vlastnosti, ktoré vidíme aj dnes všade okolo nás. Ide pre mňa o skutočne krásny film, ktorý stálo za to vidieť a môžem len úprimne odporúčať. Hodnotenie: A ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)
  • Keďže produkcia prebiehala počas pandémie, väčšina obsadenia a štábu sa v skutočnosti nevidela až do konca natáčania, keď si mohli zložiť rúška. (Pat.Ko)
  • Kya (Daisy Edgar-Jones) zakrúžkuje 4. júl 1962 v kalendári, v ktorom vidíme, že to vychádza na sobotu. Ten dátum vlastne vyšiel na stredu. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama