Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (245)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, kterou bystrou mysl napadlo, že právě tento film by měl uzavírat 13. ČSFD víkend. Místo tohoto filmu měl být zařazen film Stovky bobrů. Věřím, že by nenastala podobná situace, kdy postupně letní kino opouštěly houfy lidí, až se nakonec z kina Boskovice stalo tiché místo. Nebavily mě ani předešlé filmy, ale tento díl posunul nudu na zcela novou úroveň. 95 % stopáže filmu je ticho a postavy se jen ploužily po prázdném New Yorku pro kousek pizzy, což s sebou přinášelo samozřejmě extrémní porci nudy. Dlouho jsem ve filmu neviděl takhle nudné a nesmypatické postavy, které jsou ke všemu zasazeny do děje, ve kterém se prakticky nic neděje. Ani moc nevím, co zde mohu hodnotit, neboť se zde na plné čáře posralo prakticky všechno. Jediné, co je zde opravdu působivé, je ztvárnění mimozemšťanů. To je ovšem k ničemu, když se na scéně objevují jen sporadicky. Pravděpodobně nejhorší horor roku, u kterého jsme v kině usnuli a šli před jeho skončením raději spát a následně jsme ho dokoukali až z pohodlí domu. Podobný nápad měla drtivá většina kina. Obdivuji všechny, kteří to v Boskovicích dokoukali do konce a jejich drogy si rád nechám příště doporučit. Doufám, že už nikoho z vrchnosti ČSFD nikdy nenapadne podobná blbost a podobné sračky už promítat nebudou. [10 %] ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Už u pokračování prvního Tichého místa, které se aspoň mohlo opřít o Cilliana a Djimona, jsem měl dojem, že nápaditý koncept se již dost vyčerpal. První Tiché místo bylo fajn zjevení, ale dělat z něj revoluční horor, který může odstartovat několikadílnou sérii, mi přijde zbytečné. Evidentně si to ale nemyslí u Paramountu, kde zavětřili, že za pár peněz mohou získat hodně peněz. Škoda, že je jim jedno, že plížení už je nezábavné až běda. Tiché místo: Den první bohužel vyčpělost tématu dost potvrzuje.  Apokalyptická atmosféra je fajn a úvodní část filmu načrtává lákavé linky, které zavání spíše festivalovým dramatem než blockbusterem o konci světa z New Yorku. I úvodní akční sekvence jsou povedené. Film se pak ale obrací v tichou nudu, když se zásadně nedaří kombinovat tklivé drama a film, kde příšery žerou lidi. Scény, které by měly být jímavé, tak působí spíš jako vychtěný bizárek, který je občas proložen akční sekvencí. Kombinace dramatu a řežby se těžce nepovedla.  Akce je navíc stále stejná - hrdinové jsou potichu, omylem do něčeho vrazí, tak utíkají. Sice to vypadá pěkně, do série to ale nepřináší absolutně nic nového. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjaký fanda téhle série a jakási snaha dělat z ní žánrové zjevení mi přijde trochu směšná. Jakoby se o to pokoušeli lidé, kteří v životě viděli tak čtyři horory. Koncept „hlavně potichu a do ničeho nekopejte, jinak nás sežerou“ se vyčerpal někdy v půlce prvního dílu a dvojka byla OK hlavně díky hercům, ale celkově mám pocit, že od konce titulků jedničky tahle série přesluhuje. A ten pocit mám i tentokrát. První den totiž minimálně formálně nikam nic neposouvá. Lekačky a hororové scény jsou postavené na těch samých nápadech jako vždycky, ale protože ty nápady už dávno známe (ne že by byly zrovna geniální), reálně to není děsivé vůbec. Prostě člověk ví, co se v té a té scéně stane a že po minutě opatrného našlapování a šeptání někdo do něčeho strčí a bubáci někoho sežerou.  Pusťte si MZ Live, ve kterém řešíme i Tiché místo 2.        Body navíc se ale nebudou rozdávat ani za novinky. Oceňuji snahu zkusit zasadit do okoukaného světa neokoukané hrdiny a ústřední duo je herecky hodně schopné, jen bohužel kombinace hororu a dojímavého melodramatického příběhu, příliš nefunguje. Ty hrdiny neznáme. Jsou nám jedno a nezáleží na tom, co se s nimi stane. Ať už to bude cokoliv. No a to, co se s nimi stane, je nakonec podáno tak melodramaticky, až to působí směšně. Zbytečný film nepřinášející nic do série, která už prošvihla moment, kdy mohla důstojně skončit. Nebo se posunout někam dál. Někam hodně dál, protože tohle přešlapování nikam nevede. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najlepší diel celej série. Sarnoski sa nesnaží ani tak o ľakačky a akciu, ako o atmosféru, drámu, viac emócií ako by človek čakal a sem tam nejaké napätie. Svet sa rozpadá a pár ľudí sa snaží pochopiť novo nastolené pravidlá a tak nejako sa lúčiť s tým čo už zjavne končí. Dosť dobre natočené/nasnímané, ohudbené, zahrané - Lupita Nyong'o je po Cillianovi Murphym ďalšia castingová trefa do čierneho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám svět Tichého místa docela rád. Jednička nebyla žádná žánrová revoluce, ale byla to slušná zábava se zajímavým nápadem. Dvojka to pak zrecyklovala, ale stále šlo o solodní žánrovku. Trojka slibovala že divákům ukáže jak to celé začalo a za mě se v tom skrýval ohromný potenciál. Naivně sem čekal že uvidíme začátek invaze třeba očima armády, nebo že dostaneme expozici podobnou Válce světů. Chyba. První den sice nabídne start invaze, ale ten už se objevil ve dvojce a navíc podstatně lépe s mnohem hutnější atmosférou. Tady se to smázne během pár minut aby se následně vše ponořilo do mlhy a prachu a následně do polorozbořených budov a film tak velmi brze přepne na opět to samé a teď už bohužel notně vyčpělé. Dostaneme sice nové hrdiny, ale jejich osud mi byl upřímně celkem volný a ta melodramatická linka na mě vůbec nefungovala i přesto že oba herci jsou dobří a snaží se nevydávat zbytečné zvuky o stošest. Takhle se zkrátka marní potenciál a pokud tahle série měla pokračovat pak to mělo být úplně jinak…55% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Vedení společnosti Paramount chtělo, aby byl Frodo vytvořen počítačem, ale Sarnoskiho naléhání na skutečnou kočku změnilo jejich názor. (Homerking)
  • Napriek tomu, že sa pri réžii uvažovalo o niekoľko známych hollywoodskych tvorcov, nezávislý filmár Michael Sarnoski bol vybraný ako režisér na základe jeho silnej réžie filmu Prasa (2021). (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo od 6. února do 11. dubna 2023 v Londýně, ačkoli se film odehrává v New Yorku. (Homerking)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama