Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (263)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, když si cápka dřív všimne, že z pneumatiky uniká vzduch, než toho, že jí auto drtí nohu, tak to o něčem vypovídá. Bohužel mi přišlo, že film se přesně nesl v takovéhle atmosféře, kdy postavy mají úplně nesmyslné priority a nebýt v hlavní roli, jsou už dávno mrtvé a ti, co se chovají logicky, prostě umřou. Protože asi takhle, o motivacích postavy Lupity Nyong'o víme jenom to, že má kočku a chce pizzu. A na tom je postavený celý film a její celé rozhodování. Nabízí se tu hromada věcí, ale prostě ne... No co... aspoň Joseph Quinn se snažil. Jinak to není nějaké extra světoborné. Jo, technicky pěkné a v jednu chvíli mě to dokázalo zasáhnout jako jednička (protože to udělalo přesně to samý (ten brácha s malou ségrou), ale hned to zapadlo), ale jinaik se mi to snad i okamžitě začalo vykuřovat z hlavy. Hele, sorry, ale tohle fakt nedokázalo chytit. Tohle ždímání původního nápadu už stačilo. Příště udělejte třeba Hlasité místo, prosím. 5,5/10 více ZDE: ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sága pre hluchonemých sa už stala kultovkou a kým bude záujem budú o prostredí, v ktorom si nesmiete ani prdnúť, točiť príbehy dokola. Len to napätie a vzrušenie je už o tom istom, jediné, čo naozaj smeruje k hororovejšej časti je výmena Emily Blunt za Lupitu. ()

Reklama

faraoon odpad!

všechny recenze uživatele

Úpěnlivě žádám Sarnoskiho aby ze sebe nedělal ještě většího blba podruhé za "Druhý den". Tato úmorná, stupidní a nudná trapárna se nedá vydržet. Skličující bezradnost tak brutálně hloupého scénáře roztavil režisér do umatlaného a lidského mozku nepříslušného zvratku, který nemá v letošní produkci konkurenta. Hrůzostrašným vývarem nesmyslů probublávají otřesné ochotnické kašpařiny s tak kreténskými dialogy, že se mi trapností vařil mozek. Režisér svědomitě cupuje po minutách svojí profesionální věrohodnost a z diváků dělá idioty na hranici trestního stíhání. A až bude Sarnovski v tom vězení tak mu tam pošlu jednu kočku z útulku aby doplnil chatrné filmové vzdělání alespoň o to přírodovědné a přiučil se co by Felis catus nigdy nedokázala, neudělala a nepřežila. Zmatečné pobíhání figurek v častokrát naprosto nelogických kulisách, neustálé, otravné žvanění o pizze nutí k myšlenkovému dávení už v první polovině a hloupostí zavirované finále nutí diváka k zoufalému a hlasitému křiku, což však v tomto případě přeci jen nedoporučuji. P.S. Pokud jste viděli obdobný průjem Tiché místo: Část II  z roku 2020  (oproti naprosto vynikajícímu Krasinského scífku Tiché místo 2018), tak tuto je ještě výrazněji řidší. F U J. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Množstvo výborných nápadov ( mačka, zomierajúca hlavná hrdinka) ktorá nedosahuje ani spolovice takých kvalít, ako predošlé dva diely. Je to natočené rutinne a bez akejkoľvek zaujímavej scény. Vždy keď sa dlhšiu dobu niečo nedeje, treba do niečoho zakopnúť alebo niečo zhodiť, ale napätie sa z toho veľmi nevytvorí, keďže je to komorný film a hlavné postavy majú viac šťastia ako rozumu. Osobne mi nevadí, že to nerozvíja mytológiu príšer, ani že sa nedozvieme nič nové. Ale neverím tomu, že aj tento príbeh je v zásade rovnaký, ako tie čo sme už videli (plus mínus iná emócia alebo postava). Chcelo by to nejakú novosť, nie len naznačené nejaké podivné hniezdo, ktoré  na konci filmu aj tak vyšumí do prázdna. Lupita je ale skvelá. O to pokoj. Za mňa ale priemer na jedno pozretie. Predošlé dva filmy ma bavili viac. ()

classic 

všechny recenze uživatele

I tento prequel v podobe Prvého dňa, sa vskutku snažil presne kráčať v šľapajach predchádzajúcich/nadchádzajúcich Tichých miest, keďže divákovi akosi práve sprostredkovával naprosto "desivé obrazy" v tom zmysle, ako vlastne títo agresívni mimozemšťania zaútočili na Zem; kedy tentoraz sa iba vymenili "íčka" na konci priezvisk v poľskom ponímaní, keď Krasinskiho [scenáristom a producentom i naďalej ostáva] za kormidlom napokon vystriedal akýsi Sarnoski s tým dôvetkom, že by to malo opätovne priniesť vytúžené ovocie, čo vyšlo asi sotva len tak z necelej polovice, pričom najväčšia zmena spočívala azda najviac v tom článku, že príslušný apokalyptický/katastrofický titul, teraz pôsobil oveľa viacej vizuálnejším, a k tomu zároveň aj výpravnejším dojmom, ako tomu bývalo predtým, nakoľko v samotnom prostredí New Yorku, sa automaticky ponúkalo neúrekom všelijakých možností, ako môže kreatívny autor čo najväčšmi vyťažiť z daných lokácií, viď podobné prírastky: Ja, legenda alebo Cloverfield. Najväčší priestor pred kamerou dostávali: Lupita Nyong'o ako Samira, kocúr Frodo a Joseph Quinn ako Eric; na Djimona Hounsoua, radšej pre istotu rýchlo hneď zabudnite, ak ste povedzme jeho oddaní fanúšikovia, pretože sa síce na kratučkú chvíľku objavil na začiatku, a rovnako i na konci, ale čo sa teda celkovo týkalo výplne stredových scén, tak z nich úplne vypadol, čo je asi vážne veľká škoda, lebo možno by predsa trocha povzniesol týchto skormútených hrdinov naprieč ponurou atmosférou, naplnenou krvilačnými príšerami, à la: anjeli smrti. Ako klasická "jednohubka" u mňa takmer obstojí, ale zase netreba od nej očakávať príliš veľa; ako vravím, na jedno pozretie bohato stačí! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo od 6. února do 11. dubna 2023 v Londýně, ačkoli se film odehrává v New Yorku. (Homerking)
  • Vedení společnosti Paramount chtělo, aby byl Frodo vytvořen počítačem, ale Sarnoskiho naléhání na skutečnou kočku změnilo jejich názor. (Homerking)
  • Lupita Nyong'o prosila Sarnoskiho, či by mohli zmeniť zviera kvôli jej strachu z mačiek. Nakoniec prešla terapiou a po nakrúcaní si sama zaobstarala mačku. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama