Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (262)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Já nevim…první a druhy dil je tak dobrej kvuli postavam a prekvapeni z neznama (chapej monster a jak ten svet vlastne funguje). Tenhle dil mel byl prequel ale vlastne se clovek nic nedozvedel, priserak tam proste spadne a je to.. 🙂 pritom jich tu je jak smeti a jsou totalne neschopny, v dilech s emily bylo jedno monstrum smrtelne, tady jich 50 nenajde ani kocku 😀 kazdopadne co tu je fajn jsou postavy -> jejich pribeh, hlavne hlavni postava je zajimava..fakt nevim..blbe se to hodnoti..je to uz film bez duse, kterej dobre vypada.. 😤 2/5 nebo 3/5 😞 ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Režisér Michael Sarnoski natočil snímek o eutanázii, který se nese v duchu snah o splnění posledních několika málo přání hlavní protagonistky. Tento příběh je zasazen do prvního dne přistání mimozemšťanů, známých z prvního dílu Tichého místa, do rušného New Yorku. Absurdita spojení vážného tématu s přistáním marťanů na Zemi bohužel na plátně absolutně nefunguje a působí spíše parodicky. Velkým negativem Prvního dne je oproštění se od funkčního paralelního vyprávění příběhu z pohledu více postav, což byla jakási ochranná známka tohoto univerza. Z toho důvodu je Tiché místo: První den sterilní, nudnou podívanou bez výraznějšího napětí a akce. Takové znásilnění za bílého dne si velmi kvalitně rozjetá Krasinskiho značka opravdu nezasloužila, a Lupita Nyong'o už tuplem ne. Dvě hvězdy. 😕 ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Tiché místo z roku 2018 byl pro mě fakt dobrý horor, který si určitě někdy ještě pustím. Pokračování mě moc nezaujalo, a proto jsem vkládal všechny moje dojmy do tohoto prequelu. Film nás zavede na úplný počátek apokalypsy. Začátek filmu vypadá dost slibně, všechno krásně vybuchuje a film má blockbusterové parametry. Jenže problémem je to, že tohle je všechno, co film může nabídnout a vlastně nepřináší nic nového. Postavy se opět schovávají v prázdných budovách a od minulých filmů se to výrazně neliší. I přes změnu prostředí a postav dostáváme úplně to samé. Samotná Lupita Nyong'o ale hraje skvěle a je vidět, že ze své role se snaží vymáčknout co možná nejvíce. Místo funkčního hororu tím pádem dostáváme mix sci-fi hororu a poklidného dramatu, kde se sem tam mihne nějaká ta akční scéna, při které divák úplně neusíná. Přitom režisér Michael Sarnoski zvládá svoje filmy na jedničku a dokáže ve svých filmech budovat napětí, ale tady se to úplně nepovedlo. 5/10 ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, když si cápka dřív všimne, že z pneumatiky uniká vzduch, než toho, že jí auto drtí nohu, tak to o něčem vypovídá. Bohužel mi přišlo, že film se přesně nesl v takovéhle atmosféře, kdy postavy mají úplně nesmyslné priority a nebýt v hlavní roli, jsou už dávno mrtvé a ti, co se chovají logicky, prostě umřou. Protože asi takhle, o motivacích postavy Lupity Nyong'o víme jenom to, že má kočku a chce pizzu. A na tom je postavený celý film a její celé rozhodování. Nabízí se tu hromada věcí, ale prostě ne... No co... aspoň Joseph Quinn se snažil. Jinak to není nějaké extra světoborné. Jo, technicky pěkné a v jednu chvíli mě to dokázalo zasáhnout jako jednička (protože to udělalo přesně to samý (ten brácha s malou ségrou), ale hned to zapadlo), ale jinaik se mi to snad i okamžitě začalo vykuřovat z hlavy. Hele, sorry, ale tohle fakt nedokázalo chytit. Tohle ždímání původního nápadu už stačilo. Příště udělejte třeba Hlasité místo, prosím. 5,5/10 více ZDE: ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně krásně natočený film, který se v mých očích ale řadí i mezi největší zklamání roku. Ani současně nejpopulárnější herci Hollywoodu nezachrání skutečnost, že film nejenom, že nepřináší do tohoto světa nic nového, ale existence tohoto filmu ničí zážitek těch prvních dvou snímků - pokud se rozhodnete tuhle sérii sledovat v chronologickém pořadí. Tam kde například Furiosa rozšiřovala lore Pustiny a zefektivnila následné sledování Fury Road, tak Day One parazituje na svých kvalitně povedenějších předchůdcích. V čem je výjimečné, když z prvního filmu zjistíme, že obyvatelé musí být potichu, aby přežili? V čem je výjimečné, když z druhého dílu zjistíme, že vetřelci neumějí plavat? Tohle všechno nám Day One lacině řekne hned v prvních minutách po jejich příletu na Zemi. Bylo mi jasné, že nedostaneme všechny odpovědi jako třeba původ vetřelců z nebes nebo jejich hlavní motiv, ale doufal jsem aspoň v něco. Třeba jejich zvyky, metody reprodukce nebo nové nebezpečné druhy. Tady jsme nedostali zhola nic. Když už, tak jsme aspoň mohli dostat nějaký globálnější pohled na celou invazi a nahlédnout na celou situaci z pohledu armády, ale opět jako přes kopírák,  jsme dostali pohled na malou skupinu lidí, kteří se chtějí dostat z bodu A do bodu B. Nic víc. Day One je tak ve skutečnosti jenom roztahanější flashback z druhého dílu, který ale nemá tak charismatické postavy, na kterých by vám záleželo. Opravdu jsem si ten film chtěl zamilovat jako ty předchozí, ale z kina jsem odcházel s pocitem promarněné šance. Pokud chcete vidět kvalitní prequel, podívejte se raději na Furiosu a pokud chcete originální horor, podívejte se raději na The Watchers. Oba zmíněné filmy v kinech pohořely a zrovna ty si zasloužily lepší divácké přijetí. 5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Původně měl film režírovat Jeff Nichols, ale nakonec se věnoval jinému projektu. (TommyZR)
  • Vedení společnosti Paramount chtělo, aby byl Frodo vytvořen počítačem, ale Sarnoskiho naléhání na skutečnou kočku změnilo jejich názor. (Homerking)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama