Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 13

VOD (1)

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 13

Recenze (263)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Tiché miesto: Prvý deň" ponúka nulové odpovede na to, čo sa stalo počas počiatočnej invázie. Je pravda, že „skrytie monštra“ je v niektorých prípadoch nevyhnutné, ale teraz sme v treťom filme, vieme, čo to je, a CHCEME o nich vedieť viac. Ale bohužiaľ nič. Skoršie diely, najmä prvý, mali spôsob, ako neustále zvyšovať napätie od začiatku do konca, pričom o postavy sme sa báli, ale tu vôbec. Príšery sú vždy niekde v diaľke, ako keď sledujeme leva v zoo, ktorý ledva vystrčí hlavu z jaskyne, aby sa zahryzol, a potom si ide opäť zdriemnuť. Sem-tam momenty, keď vidíme príšery, sú technicky pôsobivé a ukazujú zručnosti filmárov. Ale je ich ako šafranu. Cítim veľké sklamanie. 5/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Netuším, koho napadlo udělat z parádního hororového světa psychologické drama, ale evidentně to vůbec nefunguje. Tam, kde to asi chtělo být smutné a dojemné, je to jen hloupé a legrační, a postavy se vzhledem k agresivnímu prostředí opět chovají jako po lobotomii. Tohle patří do laciných lekačkových filmů, ne do jednoho z nejoriginálnějších hororových univerz století. [Kino MAT] ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele

Nepatetický scénář, který hraje příjemně na strunu sentimentu. Rozhodně mě toto originální pojetí bavilo více, než tuze tupý druhý díl, při kterém jsem se co chvíli chytala za hlavu. A jakožto zvěrolover oceňuji "Stray" číču, která tomu dodala šťávu a hlavně docupkala úspěšně do dalšího levelu 😼 ..."And I'm feeling good" ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, kterou bystrou mysl napadlo, že právě tento film by měl uzavírat 13. ČSFD víkend. Místo tohoto filmu měl být zařazen film Stovky bobrů. Věřím, že by nenastala podobná situace, kdy postupně letní kino opouštěly houfy lidí, až se nakonec z kina Boskovice stalo tiché místo. Nebavily mě ani předešlé filmy, ale tento díl posunul nudu na zcela novou úroveň. 95 % stopáže filmu je ticho a postavy se jen ploužily po prázdném New Yorku pro kousek pizzy, což s sebou přinášelo samozřejmě extrémní porci nudy. Dlouho jsem ve filmu neviděl takhle nudné a nesmypatické postavy, které jsou ke všemu zasazeny do děje, ve kterém se prakticky nic neděje. Ani moc nevím, co zde mohu hodnotit, neboť se zde na plné čáře posralo prakticky všechno. Jediné, co je zde opravdu působivé, je ztvárnění mimozemšťanů. To je ovšem k ničemu, když se na scéně objevují jen sporadicky. Pravděpodobně nejhorší horor roku, u kterého jsme v kině usnuli a šli před jeho skončením raději spát a následně jsme ho dokoukali až z pohodlí domu. Podobný nápad měla drtivá většina kina. Obdivuji všechny, kteří to v Boskovicích dokoukali do konce a jejich drogy si rád nechám příště doporučit. Doufám, že už nikoho z vrchnosti ČSFD nikdy nenapadne podobná blbost a podobné sračky už promítat nebudou. [10 %] ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Scheisse Katze aneb Cesta za studenou pizzou. Ještě zbytečnější film než dvojka a nebyl bych smířlivější, ani kdyby ten stařík na začátku vytáhl z kufru Spejbla a Hurvínka a rozjel klasickou skupovskou scénku Užovky. Navíc Djimon Hounsou- existuje proboha v posledních třiceti letech nějaký film, ve kterém nehrál? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Původně měl film režírovat Jeff Nichols, ale nakonec se věnoval jinému projektu. (TommyZR)
  • Lupita Nyong'o prosila Sarnoskiho, či by mohli zmeniť zviera kvôli jej strachu z mačiek. Nakoniec prešla terapiou a po nakrúcaní si sama zaobstarala mačku. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama