Reklama

Reklama

Yakamoz S-245

(seriál)
  • Turecko Yakamoz S-245 (více)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na Zemi dojde ke katastrofě a mořský biolog na výzkumné misi na palubě ponorky musí spolu s posádkou bojovat o holý život. A najevo navíc vyjde velké spiknutí. (Netflix)

Recenze (28)

Kropajda1 

všechny recenze uživatele

Turci překvapili. Osobně bych zkrátila na 4 až 5 epizod a ubrala některé zbytečné scény o ničem, ale pokud hledáte zábavu na víkend a seriál, kde můžete na chvíli odejít a nic vám neuteče, je to ono. Hlavní hrdinové sympatičtí, ten opálený kompars na ponorce zase tak moc nevadil. Potom si stačí odmyslet nesmysly, kdy hledají konzervy i v nějaké knihovně a je vidět, že nepřijíždí jen na základnu, ale na pevnině je světel jako ve městě, tak asi mají i supermarkety, kde by možná ty plechovky s jídlem našli snadněji...atd. Potápění má také své mouchy. Ale průměrný seriál to určitě je a na Netflixu jsou mnohem horší veledíla. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaký turecký komparz přežije konec světa, bo byl zrovna ve srandovní ponorce kdesi ponořený. Zbylých 6 dílů pak chodí po ponorce, koukají, žvaní a vedou žabomyší války. Celé to působí velmi trapně a absurdně komicky. Pokud se už ojediněle pokusí použít nějaký vizuální efekt, je to vždycky čurina jak smeč. Za celou dobu se tam nestane jediná rozumná věc. Jen samé nesmysly a hovadiny. Do konce jsem se s masivním přeskakováním doklikal fakt brzy. Hrozná trapárna. (7%) ()

Reklama

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Oproti zdejšímu hodnocení jde o solidní seriál, který má dílů akorát na ucházející nenudící děj. Turecké seriály v poslední době získávají na kvalitě, podobně jako nedávný Dar (seriál) (2019) V tomto podmořském seriálu na pomezí katastrofického sci-fi thrilleru nechybí jak dobrá akce, napětí, válečné scény, ani drastické záběry na kanibalistické důsledky hladu. Vytknout lze jen občasné přehrávání některých herců a melodramatické scény, které vystihují tureckou produkci viděnou i v jiných snímcích. Ale to nic nemění na skutečnosti, že se jedná v ostatních ohledech o kvalitní napínavý seriál, který se od začátku až po poslední díl nese v napínavé lince, kde každá chvíle přináší nové nečekané události. ()

PeterMC 

všechny recenze uživatele

Zacalo to skvele. Fešak z telenovely sa plaví, potápa a fotí si rybky superfotakom. Do toho sa uz na Slnku pečie katrastrofa ... Dobrodruzny look s prijatelnym sci-fi prvkom. Dokonca by mi nevadilo keby sa to zvrtlo na turecke - nieco ako LOST. Ale potom to prislo. Slabsi prehravajuci herci. Stupidne reakcie a uplne hluposti, vata. No, bohuzial. Ak toto NTX povazuje za serial hodny vacsinoveho divaka (schvalil CZ dabing), tak bud NTX naozaj ide uplne dolu vodou celkovo, alebo si o nas CZ/SK mysli ze zereme slamu a serviruje nam toto. Chapem ze ani len neschvalili "nasich" Slovanov a vobec ich nekupili, tomu rozumiem. Ale preco potom tuto hlupost? ... A ak je pre NTX smerodajny pocet zhliadnuti a nie celkova kritika, tak potom lutujem, ze som to dopozeral cele. ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, špatný… I na Netflix, fakt špatný. Scénář evidentně psala skupina začínajících autorů. Scénáristické seky v podobě salutujících vojáků při brífinku, opravu VN trafa svedou dva laici s kombinačkama a tak můžeme pokračovat dál a dál. Autorům doporučuju nastudovat základní lekce biologie a fyziky. Herecké výkony jsou v lehkém podprůměru televizní tvorby (tedy Netflixácký průměr). Celkový dojem - tohle muselo dělat Asylum. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Název ponorky „Yakamoz“ je samostané slovo, které nemá v jiných jazycích žádný přímý ekvivalent. „Yakamoz“ znamená odraz měsíčního světla na malých vlnkách, když temné noční moře zachycuje měsíční světlo ve správném úhlu a působí jako zrcadlo. V osmanských dobách se věřilo, že mrskající se ryby způsobují jemné vlny a tím vytváří yakamoz, proto byl nejčastěji spojován s rybami. V soutěži konané v Berlíně bylo slovo „yakamoz“ vybráno jako nejkrásnější slovo na světě. Na druhé příčce se umístilo „Hu Lu“ (čínsky „chrápat“) a třetí místo obsadilo „volongoto“ (v gandštině „nepořádný, chaotický“). Česká a slovenská slova, která se dostala do výběru, byla: lehkost a zmrzlina. (DJMaroko)

Reklama

Reklama