Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (605)

mchnk 

všechny recenze uživatele

U mě to nakonec vyhrál pan Kopta...i když casting je zde celkově velmi povedený. Dále mi zbývá už jen plytký humor, podpořen trapnými vulgarismy a přehnaně vykarikaturované postavy...vrcholem všeho je duo Kopfrkingl a malý Sheldon, možná je toto přirovnání jen výplodem mé mysli, ale přesto jsem se tomu nedokázal ubránit. Slabé, každopádně určitou úroveň lze nalézt, když film porovnám s podstatně stupidnějšími komediemi, které u nás každoročně vznikají. Tuto úroveň ale přes vyšší hodnocení nedostanu, snad příště... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Herce Jiřího Havelku příliš nemusím (a lví podíl na tom má jeho výkon v seriálu Až po uši), ale scénárista a režisér Jiří Havelka si mě rozhodně získal. Výborně jsem se bavil u jeho Vlastníků a zpočátku to vypadalo na stejný výsledek i tady, pak ale celá záležitost jaksi zaskřípala, takže jsem se v závěru rozhodoval mezi třemi a čtyřmi pěticípými. Na začátku jsem byl nadšený, protože sestava v lokálce byla téměř dokonalá, ne, téměř škrtám, byla dokonalá, komunikace mezi jednotlivými postavami byla jako ze života a Romana Jany Plodkové všechno skvěle glosovala. Zklamání přišlo až s teroristickým útokem. I tento nápad mě zprvu bavil, pak do něj tvůrci ale příliš zabředli a celý snímek to zpomalilo a zbavilo zábavnosti. Naštěstí se všechno ještě před závěrem vrátilo do správných kolejí (:-D) a já jsem mohl jít do vyššího hodnocení. Vidět alespoň jednou za čas českou komedii, u níž se můžu zasmát je fakt radost, přestože musel pro výsledek Václav Kopta málem potit krev:-) Divný ale obětavý andrtejkr Jaroslava Plesla byl skvělou figurkou. / "A ty máš vrtulník?" "No, já jo, ale nerad ho pučuju." / "Krizový štáb zasedá nostop, mnohdy i déle." / Poučení: Nepij bez dovolení z cizí termosky. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další povedená komedie od Jiřího Havelky. Tentokrát na motivy skutečných událostí. Spousta věcí je tam ale přidaná, aby to bylo dramatičtější. Také tam najdeme spoustu odkazů na známé události. Celé to je o partě cestujících, která se octne v rozjetém vlaku bez řidiče. Jedna šílenost střídá druhou, ale vlak ne a ne zastavit. Postupně poznáváme jednotlivé postavy a dozvídáme se o nich víc informací. Jako oddechovka to celkem funguje a člověk se i zasměje. Na tuzemské poměry pořád nadprůměr. "Allahu akbar!" :D ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je fajn si čas od času pustit něco jednoduchého a u toho si odpočinout. Tím nechci dílo nijak zlehčovat, neboť je to do detailu promyšlené konverzační drama, jenž velice vtipně odkazuje na nejrůznější události televizních novin a podobné nevšední události na České půdě. Prvky komedie jednoznačně převládají a možná i proto, jsem byl tak potěšen. Drtivou většinu případů jsem totiž v minulosti zaznamenal a královsky jsem se při této rekapitulaci pobavil. Opět velice kladně hodnotím fakt, že se vlastně cely snímek odehrával především v jediné místnosti, konkrétně tedy ve vagónu jedoucího vlaku, a přesto děj krásně rychle plynul. A co víc, dokonce si uchoval počáteční dynamiku a rozhovory nepřestávaly být pestré, ani zábavné. Tomu samozřejmě dopomohlo důmyslné zabarvení charakterů hlavních postav a příhodné předkládání jednotlivých událostí. Ač mne to velmi překvapuje, nakonec skutečně nenacházím nic na co bych si mohl stěžovat. Rozhodl jsem se  proto udělit plný počet bodů a s radostí to celé v budoucnu podstoupím znovu. 88% PS: Velice dobře se dá ztotožnit s znechucením filmových postav ve vztahu k Českých dráhám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V porovnání byli Vlastníci skvělí. Tady se stydíte střídavě za herce, za dialogy, za scénář. Kdyby natočili o té skutečné události film zvenku, tedy tu malou část kde se hejtman snaží nahnat body, a kdy místní SDH s velkou pompou složí nafukovací hrad, dalo se z toho s některými nápady něco vytřískat. Většina se ale odehrává v čugále, a její cestující nemůžete počastovat nevulgárně. Prostě sorry pane Havelka, ale tohle bylo velký hnědý eee. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Hlavní kulisou filmu je motorový vůz řady 810 (původní označení M152.0), který pro natáčení poskytla společnost KŽC. Tento „kolejový autobus“, známý snad ze všech tratí v ČR, byl vyroben v počtu 680 kusů. Ve filmu jsou zmíněny 3 jeho přezdívky, ale reálně si jich vysloužil víc: Orchestrion, Šukafon, RegioMouse, Autobus, Motorák, Čugála, Rachotina, Cukajdó, Skleník, Akvárko, Plevel, Šukomyš či Krabička. (Foxhound#1)
  • Inspirací pro představitele majitele pohřebního ústavu byl Ivan Genov, taktéž majitel pohřebního ústavu, který se sám nazýval noblesním funebrákem. (Nugat)
  • V samém závěru filmu při závěrečných titulcích je v uniformě Bruknera (Alois Švehlík) neznámý stařík, který jej zastupoval ve scénách, kdy bylo možné mít dubléra. (sator)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama