Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film postavený na tom, že Sharon Stone s niekym súloží. Okrem toho sa tu dlho nedeje nič zaujímavé a človek len čaká, kedy sa konečne niečo diať začne. Čaká, čaká a čaká a odrazu je tu koniec filmu, ktorý nemá ani poriadnu pointu. Jeden krát sa to pozrieť dá, lebo človek nevie ako sa to skončí a nie je to natočené zle, ale druhý krát by som to teda nechcel vidieť. 5/10 ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdyby Základní instinkt neměl koule v podobě svého režiséra, tak by topadl takto. Někdo se dívá slibuje mnohé-např. mladou S. Stone. Bohužel všechny sliby a naděje film pohřbí do nenávratna. Bez napětí, bez erotického dusna, bez šťávy, bez pořádného rozuzlení. Prostě vykastrovaný film-takové právě většinou dokonale točí Phillipe Noyce. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to má literární předlohu, se, i díky jménu scénáristy, nemohu zbavit dojmu, že se tady prostě jen snažili ještě jednou zúročit nahý úspěch Základního instinktu a pozici a přínos Sharon Stone v něm. Byla-li hnacím motorem Základního instinktu zajímavá zápletka zabalená do erotického hávu, zde je to již jen a čistě Sharon Stone. Nepřebije to ani ta sociálně kritická linie o ztrátě soukromí. Nebude-li divák očekávat nic více, může si film užít. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Něco se děje. Cítím to ve vzduchu. Asi jsi měla několik orgasmů. Asi sis vyšoustala mozek." Tomu říkám ženská intuice. Tu nikdo neoblafne. Oproti tomu chlapa oblafne každá, takže se může maximálně dívat. Ovšem dívat se na Carlu mi nečinilo nejmenší obtíže. Ve vaně, při sexu i ve fantaziích. Jak já jsem si to s ní užil. Co na tom, že se v tom prokletým domě někdo díval, někdo vraždil a možná to byla stejná osoba. Možná nebyla. A bylo mi to jedno. Tady šlo o nádhernou Carlu a na tý jsem ani při podrobným ohledání nenašel nejmenší chybu. ()

Carol Pifková

všechny recenze uživatele

Raz jednej noci som sa zobudila a išla telka, no a v nej práve tento film. Kedže asi tak polku filmu som zmeškala tak ani neviem prečo som to pozerala. Ale v podstate sa predošlé minúty dali celkom v pohode domyslieť. Takže popravde som to pozerala iba asi za toho Baldwina. Nemôžem si pomôcť a ponížene priznávam (prepáč Balík), že je to riadny fešáčisko. Ale tak snáď to raz pozriem v celku ako to normálny ľudia zvyknú robiť. Momentálne by som to videla na také slabšie 3*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)
  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)
  • Sharon Stone podepsala smlouvu na hlavní roli za 2,5 milionu amerických dolarů. (Rocky62)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno