Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Nechápu co se komu na cibuli nemůže nelíbit. Roztomile pitomá komedie s neodolatelně srandovním Francem Nerem v hlavní roli. Důkaz, že pořádnou srandu neumí v itálii jen duo Spencer/Hill...zásadně nesledovat dabingovou verzi Nova Cinema. Totálně zabité dialogy mizerným dabingem, proti kterému je i polský rychlodabing genialitou ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Vůni cibule jsem viděl asi ve dvanácti a to by bylo za pět hvězdiček, pro dítě ideální podívaná. S každou dekádou to nějak ztrácí kouzlo a hvězdičku, ale to je asi normální. Je to ztřeštěná italská komedie z westernového prostředí, která se řadí mezi nejznámější parodie spaghetti westernů. Technicky klasika, výsledný dojem záleží na vztahu diváka k westernům a jeho parodiím. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná. Franca Nera jsem do této chvíle herecky neznal. No a mile překvapil. Hudba velice podobná filmům s Budem Spencerem a Terrencem Hillem, občasné scény podobné Charliemu Chaplinovi, to, ale i daleko víc je tenhle snímek. Spousta vtipu, rvaček, ale také smysluplný příběh. No a ta cibule? To je samozřejmě nesmysl, ale vhodně posazený :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno