Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať je to jak chce, milý Cibulář to rozhodně nehraje na pohodu: Zmítá se v jakési permanentní křeči - sic úmyslně, leč z mého pohledu maličko kontraproduktivně, neboť tak sám zastiňuje vtipné a jednoznačně originální prvky svého příběhu. V podstatě nechápu, jak jsem se mohla - kdysi dávno - při sledování jeho kousků zmítat v záchvatech smíchu. Dneska se zmůžu jenom na občasný, mírný, dílem neupřímný a dílem shovívavý úsměv - a ještě mám pocit, že jsem pro něho udělala až dost. A věrný Archibald ? Řekla bych, že tady marně plýtvá svým talentem, neboť zůstává trestuhodně nevyužitý a prakticky nevystoupí ze stínu svého pána. (Zcela opačným příkladem dokonalé týmové spolupráce je vpravdě nezapomenutelný Jolly Jumper, který se v roce 1991 stal rovnocenným partnerem Terence Hilla alias Luckyho Lukea.)----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Taktéž rozuzlení nepokládám za nejšťastnější, neboť žádný správný kladný hrdina by neměl před velkou láskou a upřímnými přáteli upřednostnit CIBULI. Slaboučké 3* ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Nechápu co se komu na cibuli nemůže nelíbit. Roztomile pitomá komedie s neodolatelně srandovním Francem Nerem v hlavní roli. Důkaz, že pořádnou srandu neumí v itálii jen duo Spencer/Hill...zásadně nesledovat dabingovou verzi Nova Cinema. Totálně zabité dialogy mizerným dabingem, proti kterému je i polský rychlodabing genialitou ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Od včerejška přemýšlím, co bych k tomuto filmu napsal. Koukal jsem, smál jsem se totálně infantilnímu humoru a přitom se přistihoval, jak sám sobě říkám: "Čemu se směješ, ty vole?!" Inu, humor v tomto filmu je tak pitomý, dětinský, naivní a prvoplánový, že bych řekl, že cílová skupina tohoto filmu je jasná, zkrátka ideální rodinný a dětský film. Na druhou stranu, no a co? Přitroublý hlavní hrdina, který v grotestních honičkách běhá jako Jack Sparrow, pojídá cibuli a zavazuje nepřátele po třech kusech do pytle mi celkem přirostl k srdci. A i když má film spoustu hluchých a nudících míst, jako oddechovka funguje stoprocentně. A jak je o mně známo, tohle dokážu ocenit, jen už se u toho tak nepobavím jako třeba u mistrovských kousků dvojice Spencer/Hill. Nadhodnocuji a vím o tom. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dne 22.3.2011 odvysílala TV Nova Cinema tento film ve 20.00 hodin. Naprosto nechápu, kde se u TV Nova bere ta odvaha odvysílat film v tak mizerné zvukové kvalitě. Překrývat původní zvuk CZ dabingem mi připomíná doby těsně po revoluci, kdy distributoři bez jakéhokoliv profesionálního vybavení uváděli na trh VHS kazety a i DVD media v podobné zvukové kvalitě. Tzv. rychlodabing, tedy pouhý překlad mluvený jediným hlasem s pozadím původního zvuku. No, to byla chuťovka. TV Nova Cinema mám sice nenabídla až tak hrůzný dabing, ale na dnešní dobu se v žádném smyslu nevyznamenala. V tomto případě znamená NIC (nevysílat) více, než vysílat NĚCO tak mizerného. Pokud bych měl hodnotit i kvalitu CZ dabingu, tři hvězdičky bych jistě nedával. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Kdo chce pochopit a užít si tenhle film, musí se vrátit ne do dob jeho vzniku, ale do třicátých let, kdy vznikaly grotesky s Chaplinem, Frigem a Busterem Keatonem. Právě těm tento film skládá hold, a kdyby byly některé honičky černobílé, klidně by se mohly vydávat za tyhle staré perly. Když k tomu přidáme výborného Nera, i Balsama (odvaha, že to vzal), spoustu vedlejších gagů ("dospělí" kluci Fosterovic, mechanik se zjevem Hitlera, ragbyoví motorkáři...) a hlavně dokonalou hudbu králů filmové hudby bratří de Angelisů, nejde jinak, než považovat toto dílko za kultovní záležitost. V tom pravém slova smyslu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama