Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak to byla přímo nádhera a pastva pro oči! Obrovská paráda a návrat do mládí. Jonák skvělej, Běla taky a Mrázek velká pecka! Fantasticky zahraný. Už se těším na další díly. A vypadá to naprosto realisticky, úžasná práce kriminalistů v terénu, ta sehranost, vypuštění legendy tý bábě v baráku, pak si jí krásně povodili aby zjistili co potřebovali... to se dneska už nevidí. Prostě stará dobrá ruční práce. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra je o dost ponurejší,než v původních Případech, a všechno působí tak nějak víc beznadějně. Výborné vyobrazení dobových gangsterů (Jonák!). Úplně odvázaný nejsem z obsazení mladíšch verzí kriminalistů (Mikluš a Beneš mají do svých starších podob hodně daleko, a Finger vypadá tak max o 10 let mladší, než Polívka v Případech). Závěr působí dost zmateně, takže to bude asi pokračovat příště? Nebo to zůstane jakože nevyřešený? Technicky bezchybné, dobové reálie a atmosféra jedna z nejlepších, co tu byli kdy ukázány. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

ir.hools 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál se mi trefil do chuti úplně přesně. Miluju případy z devadesátých let, Sokola i Fingera. Oba skvěle padli do svých rolí. Geniální Jonák v podání Michala Novotného :D seriál věrně zachycuje atmosféru tehdejší doby, napětí mezi policajty a podsvětím....i tenkou hranicí mezi těmito světy. Fakt jsem nadšená! I z dobových vybavení kanceláří, bytů, oblečení, aut. Vše se povedlo. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som to nezazil V SKUTOCNOSTI , tak poviem ze: je to prekombinovane,  umele, vymyslene, nerealne, prehnane.... bla bla... Teda zaciatok tohoto postkomunistickeho trhoveho kapitalizmu som zazil este v Spolocnom state a potom pokracovanie v Meciarovsko-Lexofsko-Sviechtofskou Mafianskom Slovenskom State  Mikulasa Kocnera Cernaka. Ale v podstate to bolo ako cez KOPIRAK. kopirovaci papier cierny alebo niekedy aj modry si PLISEK daval medzi kancelarsky papier., ked potreboval "vytlacit" kopiu z mechanickeho pocitaca. Pre teenagerov to bola klavesnicA... :-D zvana pisaci stroj... Ale k veci. bal som sa tohto serialu lebo 1.oddelenie je moja SRDCOVKA. Ale po prvych 3 castiach spokojnost 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Ve 36. minutě, když policisté sedí na baru, hraje v pozadí skladba „Právě teď“ od českého zpěváka Janka Ledeckého, která vyšla v roce 1993 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)
  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)

Reklama

Reklama