Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jiné než Případy 1. oddělení a asi to tak má být. Na straně druhé si z "Případů" převzali opravdovost, policejní dřinu a autentičnost. Bál jsem se, že v přemíře devadesátkové stylovosti se utopí příběh, ale případ má hlavní pozornost a vizuál jen dokresluje atmosféru. Tak to má být a tak to většinou ve "stylově" orientovaných seriálech nebo filmech u nás nefunguje. Sokola úplně rád jako herce nemám, ale tady nemá prostor pro strhávání pozornosti a jeh civilní projev funguje. Líbí se mi správnější šéf Vasil Fridrich. Paráda. Konečně zase peckový seriál. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Sice jsem měl taky nutkání přidat * za to, že zabili Štáfka, ale on tady ten seriál bude dost nadhodnocený i bez toho jen proto, že to dělá čt a ne komerční tv. Mně se to celkem líbilo, zvlášť Jonák se nečekaně povedl, ale ve výsledku je to rutinní kriminálka (byť kvalitní), ale chybělo mi tam to hlavní - atmosféra devadesátek. To, co měl - logicky - Kamarád do deště nebo Nahota na prodej atd. - ať už to byly sebevětší kraviny. Asi jsem čekal moc, když jsem myslel, že to čt dokáže napodobit. Určitě ale mrknu i na zbývající díly. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ale tohle je mi velké překvapení! Devadesátky, které opravdu dýchají devadesátkovou atmosférou. Vražd v té době bylo opravdu hodně a ne všechny se podařilo objasnit. Dynamický spád, výborné obsazení, humorné vsuvky, hudební složka bomba! Snad až moc jmen, ve kterých jsem se občas ztrácel, ale rozhodně to šlape na plné obrátky. Petr Bebjak sakra umí a ví, jak zaujmout diváka. Třepu se na další díl! ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Tyto kauzy mě vždy dost zajímaly... Orlíci, Mrázek, Běla, Berdychovci, Jonák atd.... Osobní vzpomínky (jestli se to tak dá říct) na to rozhodně nemám, rodiče nás vyháněli od zpráv když se tam objevovalo něco takového... Jediné co jsme si díky tomu vybavil byl náš starej děsnej favorit... Proč jen čtyři hvězdy? Nechávám si prostor pro další díly a za Sokolovo "sorry" u Jonáka... Navíc je to takové zmatené jako ten děj moc jmen najednou, z vraždy k největším padouchům té doby, pak k Číňanům, pak k Orlíkům, prostě takovej zmatek... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno