Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem měl strach před uvedením prvního dílu. Člověk má tendenci srovnávat s jeho nástupcem, tedy předchůdcem, Případy 1.odděleni. Když to začalo těmi vhs záběry z devadesátek, tak jsem měl takový zvláštní pocit. Hned do mě udeřila doba a mrazení, ale také jsem si říkal, co to je? Čekal jsem podobný rozjezd jako u Případů. Tj něco se stane a poté titulky a vyšetřovatelé. A ono nic. Jen informace o co jde. Poté se objeví staří známí, ale mladí nebo mladši. Z toho jsem měl největši strach. Korejs, Kozák, Plíšek. Každý má zafixované původní herce a jejich typické projevy. Ztěži si člověk zvyká, ale daři se to. Co mě dostalo, to je podoba vyšetrovaných a jejich gesta. Novotný byl skvěly. Ale to už tu bylo řečeno. Samozrejmě nechybí posun v časech a dovětky. Někomu se to zdá unáhlené. Dokonce je chápu. Člověk je namlsaný, když vidí oživlé celé to podsvětí. Tak je nechce hned tak uspat. Ale ti, co jdou zvyklí s dovětky v Připadech, něco takového tušili. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divoké devadesátky ve vší syrovosti. Jména jako Mrázek, Běla, Jonák rezonují v člověku i v dnešní době. Hlavní postavy možná nejsou tak charismatičtí jako jejich starší verze z Případů, ale člověk jim stejně fandí. Novotný jako Jonák překvapil...figura, výrazy obličeje, mluva, super....až na ty oči, které prozrazují pravdu. Uvidíme co dál...Plíšek to v závěru říká jasně...všichni si dělají co chtějí, přes otevřené hranice sem proudí davy šmejdů, vraždí se víc, než kdy dřív. Ne, že by to teď bylo lepší. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to padlo i jinde. Ten kdo o té době nic neví, těžko se bude orientovat ve všech těch jménech. Naštěstí jsem přítelkyni pustil před nedávnem Sametové vrahy a tak když se v ději mihne nějaká postavička, stačilo říct "Víš to byl ten jak v tom filmu.." , Autor asi předpokládá, že všichni vědí o kom je řeč ale to není zdaleka pravda. Ale i tak dávám 4*, to zoufalství a donkichotské boje tehdejší policie jsou velice reálné a taky za Jonáka, ten se fakt povedl. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Ve 36. minutě, když policisté sedí na baru, hraje v pozadí skladba „Právě teď“ od českého zpěváka Janka Ledeckého, která vyšla v roce 1993 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)

Reklama

Reklama