Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (75)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ne, filmům jako jsou Rosemary´s Baby, The Omen a nebo Prince of Darkness, ke kterému má Sentinel vůbec nejblíž, se tento nevyrovná ani náhodou. Vyznívá od začátku nudným dojmem, který je podkreslen ještě nudnější hudbou a navzdory několika povedeným a místy dokonce i strašidelným scénám je tímto dojmem provázen až do konce. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a atmosférický hor.. no, skoro i ano, nebojme se toho slova- horor, při kterém si vzpomenete na Rosemary má děťátko a na pár dalších. Přiznám se, že mě Sentinel chytil do spárů až zhruba po šedesáti minutách, ale pak už mě nepustil, tyto snímky mám ráda díky době, kdy vznikly, při některých scénách jsem si sice říkala prečo boh moj, ale konec byl pěkný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesto,že pomalé filmy mě nudí a uspávají, tak Sentinel je unikátní výjimka! Celý film doprovází záhadná a silně náboženská atmosféra a Michalen Winner si krásně pohrává s divákem. Konec je zvláštní mix znetvořených lidí a canibalů a obsahuje spousta znepokojivých scén. Je to velmi kuriozní,ale skvěle to funguje! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad dokonalého mysteriózneho hororu so všetkým čo k tomu patrí. Je tu všetko, čo v tomto hororovom subžánri zbožňujem. Dejová linka je zaujímavá a baví od začiatku do konca, dokonca si s divákom v určitých pasážach pekne pohráva a evokuje rôzne možnosti výkladu, pričom konečné rozpletanie príbehu mi prišlo mimoriadne zaujímavé. Ďalej tu je výborný casting, vrátane vedľajších úloh, kde nechýbajú také zvučné mená ako Walken, Goldblum, Eli Walach... Hlavná hrdinka vo svojej postave ani raz nezaváhala (na dôvažok bola aj mimoriadne pekná), všetok ten jej strach a zúfalstvo som jej zožral aj s navijakom. Ale to najhlavnejšie a najlepšie je bezpochyby atmosféra - v tomto smere je film jedna veľká pochúťka, ktorá v niektorých scénach narástla do takých výšin, že som bol ako hypnotizovaný, pričom nezostalo nič iné, len si pôžitkársky vychutnať tento filmový zázrak. Trocha som sa bál konca, aby sa to zas nejak na poslednú chvíľu nepokazilo a aby z toho nebola nejaká konina, ale nie... moje obavy boli totálne zbytočné, pretože koniec, páni, bolo niečo nevídané, po všetkých stránkach geniálna záležitosť. Ani nebudem konkretizovať aby som nespoiloval. Ľudia v tom čase museli padať zo stoličiek :). Jednoznačne odporúčam, všade a všetkým. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)

Reklama

Reklama