Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (75)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film zo začiatku pripomína film Rosemary's Baby (1968), alebo Tenant, The (1976) od pána Polanského, takže som si myslel, že pôjde o nejakú záležitosť s podivnými susedmi a nečakaným koncom. Susedia tu dlho neboli a hneď sa zdalo, že vieme o čo vo filme pôjde. Al kdeže! Film nás ešte niekoľko krát prekvapí dejovými zvratmi a k tomu ten koniec je fakt majstrovský. A k tomu treba ešte pripočítať vynikajúce herecké výkony, atmosféru atd. Proste geniálny film. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle prostě není šálek mojí jacobsky, zase jednou rádoby horor, co ve skutečnosti vlastně žádným hororem není. Kostra příběhu sice zajímavá a ten závěrečný cirkus zrůdiček byl fajn, ale jinak, prepáčte mi, že sa takto vyjadřujem (díky za SK titule :-), to byla prostě chujovina ako cyp. Plusovým bodem je pak snad ještě ten fakt, že už vím, odkud Ti West čerpal inspiraci pro svoje skvělý hororový kousky, škoda jen, že jeho filmy mají větší sedmdesátkovou atmosféru než sedmdesátkový Sentinel sám... 2,5* s odřeným krucifixem. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh kočíruje striedma réžia a v mnohých prípadoch to zaváňa nudou, ktorú si divák môže krátiť počítaním vtedy, či v budúcnosti slávnych hercov, a že je ich tu neúrekom. Občas svitne na lepšie časy ( strašidelná scéna s otcom hlavnej predstaviteľky, záver ), ale sú to len krátke zastávky. A zo začiatku to vyzeralo naozaj sľubne. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Další důkaz (jako bych jich snad ještě potřeboval hodně) že 70tky byly jsou a budou na SF a H žánr, případně kombinace obou, nejlepší, co se týče quallitou a především hutnou atmosphérou, kterou už v 21.st. málokdo umí. Ti režiséři by se snad dali spočítati na prstech jedné ruky. Té, co vám zbyla. Sice mám 100+ chutí tomu napáliti plný počet (a rozhodně bych moc nenadhodnocoval) díky té vlně odhalení, co se na vás začne řinouti od 68.minuty, ale zatím zůstanu při zemi a budu i nadále pozorovati nového Strážce brány pekel. Z toho se dá i usuzovati, co si tehdejší H tvůrci mysleli o NY. Už jen proto, že v posl. 10min. to vypadá, že zde vypomohl Fulci či Argento a to u horroru, který by neměl býti postaven na maskérských nechutnostech, trochu zamrzí. Včetně plnočelné nahoty. Copyright M. P. Nebo kočíčka konzumující dříve žlutého ptáčka. Fuj. Nic proti nim obecně, ale do (dá se říci Satanistického H filmu) bych tento prvek utlumil na minimum. Nebo ho zcela vynechal. V obsazení se objevují takové perličky jako budoucí Archanděl Gabriel (který tu má dokonce pár vět) či úplně 1.Mistr Loutkář.;-) Sarandon naopak se mi sem nehodí vůbec a s tím svým knírkem vypadá jako italský sňatkový podvodník. Já ho snad nikdá neviděl v totálně kladné roli. Film sám pak chvílemi připomíná Rosemary co má bejbátko hádejte s kým:) a několik slavnějších (nikoli nutně quallitnějších) kolegů. Co ale nelze vytknouti, tak obsazení hl. role. Tam to nemá chybu. Já bych jí sice dal jiný konec (věřte nebo ne) ale nemám nižádných výtek. Sběratelé 70tkových horrorů...směle do toho. Věkové kategorie 15-30 se obávám, že u tohoto usnou. Tudíž těm, nedoporučuji. A pěkně po 10 večer. Ne jako já, který to byl kvůli technickým okolnostem nucen sledovati dopoledne.:( ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Ako skladateľ hudby bol pôvodne zvažovaný John Williams, napokon ju skomponoval Gil Melle. (bergCA)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)

Reklama

Reklama