Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je moc dojemný, jak se jedná o zvířata, jsem vždycky naměkko. Taky spousta záběru nejen na koně, ale i na ostatní zvířátka, která lze spatřit na lukách byla kouzelná a předvedla divákovi známé živočichy a rostliny v úplně jiném světle. Avšak největší pochvalu si zaslouží Danny Elfman, protože hudba k filmu je prostě překrásná. Ještě mě napadá jeden citát, který říká, že jsi navždy zodpovědný za to, co sis k sobě připoutal. Kéž bychom si to, my všichni, už konečně uvědomili. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Sviatočné ráno, nechcem budiť rodinu rachotom z PC, tak si spravím raňajky a zapnem telku, že bude nejaký shit, o ktorom napíšem. Pozerám, Čierny krásavec a tak nejak mi došlo, že to bude o koňoch, ktorých práve najväčší fanúšik niesom, ale som celkom prekvapený. Už v prvom rade tým, že celý dej sledujeme v pohľadu práve koňa ako hlavného hrdinu. Sledujeme jeho život, to ako žil stále inde a stále inak. Cítil skoro ako človek, skoro preto, lebo cítil silnejšie ako človek. Škoda toho, že úplne všetko čo sa malo stať sa stalo a tak nách nečakalo žiadne prekvapenie (vlastne jedno áno) a ešte happy end, achh jo... No nemôžem hodnotiť nijako zvlášť záporne. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pokľudný konský životný príbeh a hoci ho v živote nestretli len pekné veci, dej si udržiava rovnaké tempo aj atmosféru. Produkcia je kvalitná, ale dej veľmi nedramatizuje a skôr necháva priestor emóciám, ktoré viac-menej smutný život Krásavca sprevádzajú. Herecké obsadenie tvoria v dobe vzniku pomerne neznámi herci, no dnes už môžeme povedať, že sa veľmi dobre osvedčili a  minimálne Sean Bean a David Thewlis sú veľmi známi. Deti a milovníci koní ho určite ohodnotia aspoň na 80%. Film je predovšetkým určený deťom a pretože ma ničím nezaujal dávam 60%. ()

goniss 

všechny recenze uživatele

No coment. Od začátku zrhuba do 3/4 filmu jsme si říkala, ano, velice věrohodné scény s koňmi, ano, pořá existují lidé s čistou duší a pochopením pro koně, ano, ted se stane to a ono.. Od 3/4 do konce jsme se sama ocitla ve filmu, který mě konečně vtáhl dovnitř, kdy jsem (a nestydím se za to!!!!!!) nejednou uronila slz, a kdy jsem byla pevně rozhodnutá, že takhle mocný příběh o 'šťastném jedinci' je natolik emotivně mocný, že se mu lecjaký trapný romantický film s lidma nevyrovná. Kdybych měla říct, jestli je tenhle film lepší, než kterýkoliv jiný doják podle světového žebříčku klidně i na prvním místě, řeknu že BLACK BEAUTY je tisickrát lepší !!!!!!! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vychvalovaná hudba Dannyho Elfmanna byla hlavním důvodem, proč jsem si tenhle film půjčil. A určitě nebude tím hlavním, proč bych to měl udělat znovu. Je totiž hodně "neelfmannovská" a de facto je jednou velkou variací na známou melodii "Greensleeves". Proměny příběhu a osudy Beautyho ale podbarvuje hezky. Sice nejsem úplně přítel filmů, kde je živým zvířatům za každou cenu podsouváno lidské chování, ale klobouk dolů za tu práci s nimi. Nakonec, co by z toho jinak děti měly. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)
  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)

Reklama

Reklama