Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (126)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naposto nudné "pokračování", které nemá s předcházejícími díly série téměř nic společného. Použitou pointu bych ve spoustě filmů nejspíš hodnotil kladně, ale tady byla tak nějak divně zabudovaná, že jsem si ji ani moc nevychutnal. Znovu se mi potvrzuje, že problémem posledních Hellraiserů jsou scénáristi, kteří si vymyslí jakous takous pointu, tu neuměle naroubují na hodinu nesmyslného děje, a chudák Rick Bota to pak má zrežírovat. Chystaný remake původního Hellraisera je asi jedinou nadějí, jak dostat tuto série zpět na výsluní, protože si nedokážu představit, co jiného vážně myšleného by mělo právě na Hellworld navazovat. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Neštěstí. Už by měli přestat v neustálých pokračováních Hellraisera, neboť každým dílem je to horší a horší a tenhle díl je na tuhle dobu velice slabý. Děj je nudnej, styl a způsoby vražd jsou zastaralé a to mě nezajímá. Na konci je sice malej dějovej zvrat, ale to už se tím nezachrání. Říkám: ,,Hellraiser STOP! Dávám 30%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem uvažoval, že dám hvězdy tři. Protože tady funguje nejen Pinhead, ale také naprosto výtečný Lance Henriksen. A TAKÉ atmosféra, která je až překvapivě stylová. A TAKÉ mytologie, a to už je opravdu ale hodně co říct. A TAKÉ ten strašidelný dům. Přičemž sám velký Pinhead z těch všech věcí funguje překvapivě nejméně. Tenhle díl mě bavil, ale trojka je lepší, tak jsem nechal ty dvě. Ale je to fakt těsně. Pekelný svět sice vyloženě neurazí, ale je pořád stejně zbytečný, jako dva díly předchozí. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prísne vzaté: Hellraiser bez Barkera je ako Laurel bez Hardyho alebo Pamela Anderson bez silikónu. Ale ani jedno z "postbarkerovských" pokračovaní Hellraisera mi nepripadá tak strašné, aby som ho spláchol do odpadu. Kam podľa mňa patrí napríklad hneď druhé pokračovanie Saw. Hellraiser 8 je zhruba o tom, že v prvej polovici vidíme hompáľajúce sa kozy a v druhej hompáľajúce sa mŕtvoly. Takže jednu hviezdu dávam za kozy a druhú za mŕtvoly. Ako heterosexuálny nekrofil mám oboje rád. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O kurva, tak toto bola pičovina so šťastným koncom. Tento diel je celkom iný a posúva sériu Hellraisera zas niekde inde nie, že by som nemal rád novátorské počiny, ale toto už bolo až moc, či až celkom mimo. V tomto dieli je Pinhead v reálnom svete ako počítačová hra a má veľa fanúšikov. Mohol to byť nový impulz, ale nezdá sa mi vhodný pre túto sériu, lebo toto je čisto krotká zaležitosť, bez silných gore scén. Ale zas s vypointovaným finále, ktoré ma ale presvedčilo o tom, že akokoľvek sa táto časť snaží byť lepšou od tých predošlých, tak sa ešte viac zahrabáva do vlastných nudných sračiek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama