Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na obrazovky televize míří nová kulinární show, kde hlavními hvězdami budou ti nejpovolanější kuchaři, které známe nejen z televize: michelinský kuchař Radek Kašpárek a Zlatí kuchaři Přemek Forejt a Jan Punčochář. V létě se vydali po České republice, kde hledali ta nejlepší jídla na těch nejobyčejnějších místech. Nebyla by to show, aby nepřišlo i drama. Nejznámější šéfkuchaři české gastronomické scény se proti sobě vždy postaví v duelu a budou se snažit jídla, která objeví nebo která jim představí třetí z nich, napodobit a upravit po svém. Užívají si spoustu legrace, ale také pocit, jaké je to být soutěžící. (TV Nova)

(více)

Recenze (69)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento amatérský ochotnický sbor "Zpocená čela" jezdí po republice na místa, na která má jeden ze tří kuchařů nějakou osobní vazbu. Vidno, až na Forejta zbytek osazenstva má strach vyjet dál za Prahu. S těmito pořady se vskutku roztrhl pytel. Kuchařina, dříve řemeslo nedoceněné, dnes ukazuje, že jako obyčejný kuchař to nikam nedotáhnete. Musíte být trochu vařič ze všeho - neaplikujte na vaření drog. Tu kopřivu, tam sopel... hráškově zbarvený výtažek z nosního otvoru, přisypat tam prach z babiččiny půdy, nesmí chybět dlouho tažené poleno, a jako přílohu zvolíme štěrk z příjezdovky polité vosím hnízdem. Pokud toho dám málo na veliký hezký talíř, dobře to naaranžuji, tak to prodá i ten Přemek. A o tomto pořad je. Ano, líbí se mi kombinace, které by mě nikdy nenapadly. Líbí se mi, že si po ukázání vzorového jídla ihned vybaví základ nového receptu takovou rychlostí, jako u mě recept na čínskou polévku. I místa, kde se tyto kuchařské souboje vedou, jsou malebná a ze záběru číší opravdu skvělá atmosféra. To je to, proč dávám čtyři hvězdy. Také zmíním co na této show je v prdeli. Nevím, jak velcí přátelé jsou, ale z chování mi vyplývá, že jsou hodně dobře zaplaceni (oproti hereckým lekcím), nebo jsou opravdu přátelé, akorát dost divní. Z pořadu cítím silnou scénárovitost. Tam si běž pro vejce, tu chytni rybu, za stromem a polem zase najdeš ryby... najednou jednoho aktéra dohání druhý na traktoru. Chápu, chtějí tomu dodat nějaký příběh, ale to je takový cringe, až se mi dělá divno. Na to, že je to od Novy, to není špatné, ale asi by se scénáristům mělo říci, že tohle je pořad pro dospělé lidí. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vzít sympatické kuchaře, kamarády, osvědčené televizní bardy, vymyslet jim kompletně nový formát, který bude obsahovat svěží letní gastronomické výlety a dobrodružství, ve kterých nám ukáží různá zákoutí naší krásné zemičky, uvaří skvělá jídla, přitom diváky skvěle pobaví, byl opravdu geniální nápad, za který si tvůrci zaslouží opravdu velkou pochvalu. Souboj na talíři jsem si maximálně užil, každý díl má něco do sebe, každý díl ukáže něco jiného, zajímavého, nevšedního, díky charismatické trojici a fungující chemii mezi nimi jsem se ani na chvíli nenudil, krásné letní počasí jen utvrdilo fajn odlehčenou atmosféru. Vytknul bych snad jen zbytečné přehrávání, nelíbil se mi ani občas trochu nepřirozený projev, ale ve výsledku z celého projektu čišela radost z gastronomie a upřímného kamarádství, a o tom to asi mělo být. 7/10. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Včera obyčejný kuchař, dneska profesor národa. A nově  i herec oscarových kvalit. Již  nějakou dobu televize zajišťují elitní  postavení kuchařů ve společnosti. Takový tele kuchař, to není milý kuchtík z pohádky, to je rádoby geniálně vtipkující  kreatura, co snědla všechnu moudrost světa a stala se celebritou, rovnající se hercům a zpěvákům. Nakrájení cibule je umělecká činnost, která v žádném  případě nesmí ujít pozornosti televizního národa, tudíž jí musí  být vyhrazen hlavní vysílací čas. Bublající hrnec a syčící pánev jsou herecké hvězdy, kterým není rovno. Slintající diváci vzorně  zapisují recepty, které nikdy nerealizují, přece  jen s každým  skončením jednotlivých realit show výtrusů problém s jejich kručícími žaludky vyřeší kus salámu z ledničky a tradiční chleba s máslem. Kašpárkovo kulinářské divadlo dosáhlo nejvyšších met(lí), Punčochář punčochou utahuje cholesterolu jeho vysoké hodnoty a Forejt loví ze servírovaných jídel vlasy že své kštice. Pekelné trojici kulinářských expertů s pěti vysokými školami a s dvaceti doktorskými diplomy nestačí, že  se svým MasterBlaf otráví a otravují  celé Česko, musí si dát krvežíznivý nášup, ve kterém masakrují chuťové pohárky zblblého národa svojí debilní a naprosto  nevtipnou prezentací v pokleslé imbecilní show s letními výpary, u níž jsem se nikdy nezasmál a nepobavil. S ksichtem Buster Keatona uděluji nejnižší možné hodnocení. 0/10 ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky pro tento "seriál" mají jistě jinou váhu, než tři hvězdičky pro mnou hodnocené filmy. Z prostého pohledu, kuchařská show nemá žádný smysl, nic nepřináší, není ani napínavý kdo vyhraje (oproti např. Masterchef). Nicméně, vaření Jana Punčocháře mám opravdu velice rád a občas se nechávám inspirovat jeho vařením a nejen jeho. Dále se mi líbí, že nám tento seriál ukáže krásná místa v ČR, kde se můžeme skoro až nečekaně setkat se zajímavou gastronomií (např. ve druhém díle onen kemp...). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když Nova oznámila, že se k letošnímu MasterChefovi připojí i pořad, kde proti sobě stanou v kuchyni naši známí porotci, poměrně jsem se těšil. Hned po dvou úvodních epizodách jsem byl ale přesvědčen, že tahle extrémně přeafektovaná šaráda mě dál zajímat nebude a zbytek epizod jsem už nechal bez mého povšimnutí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Pořad sponzoruje automobilka Renault. (machonza)
  • „Je to skvělý, úplně něco jiného než MasterChef Česko (od r. 2015). Když budu mluvit jen čistě za sebe, vypadl jsem z role vážného a přísného porotce. A vlastně jsem na natáčení tohoto pořadu sám sebou. Takový, jaký jsem v soukromém životě,“ uvedl Radek Kašpárek. (SONY_)

Reklama

Reklama