Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

TostTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, a vcelku dobrá detektivka, které si dělá srandu sama ze sebe a celkově z žánru detektivek. Skvělý Sam Rockwell v roli poměrně ponurého detektiva musí vyřešit vraždu, která se udála v divadle a jako výpomoc dostane mírně ztřeštěnou, ale velmi snaživou strážnici Stalkerovou, s kterou si postupem filmu vybuduje vcelku dobrý vztah i přesto, že ho nechá zavřít a na konci ho zachrání nezachrání. Za mě originální a zajímavý film, který si určitě zaslouží šanci od každého, kdo má aspoň trochu rád detektivky. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že podžánr “whodunit”, jehož specifické označení se zde přímo několikrát zmíní, se v posledních letech točí poměrně ve velkém a že se tak jedná o škatulku komedií, ke kterým zabloudím i já. Že se chystá See How They Run jsem si všiml už někdy z jara, zaujal mě hlavně cast Saoirse Ronan, která je s blond vlasy prostě kouzelná a na jejích bedrech je tažený celý tento kousek. Bohužel jeho snaha o satiru na typické rysy všemožných detektivek se spíš utopí v sebeparodii a těžko si na Vraždu v Londýně ještě někdy vzpomenete. [viděno na Disney+ 17.12.2022] ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní název "See How They Run", na plakátech "Vražda v Londýně", v titulcích "Vražda v divadle"... Zkrátka záhada se vším všudy, a to film ještě ani nezačal :) Nicméně tuzemské distribuční zmatky stranou. Pokud máte rádi klasické detektivky, především ty z pera Agathy Christie, pokud dobře znáte Past na myši a pokud se vám stýská po opravdu vtipných chytrých komediích, jaké naposledy točili asi bratři Coenovi (než s nimi po Po přečtení spalte bohužel skoncovali), vzhůru do kina. Je to zábavný film od začátku do konce, který si dělá legraci sám ze sebe i z jiných filmů, detektivky paroduje a zároveň se vyznává z lásky k nim, to všechno v tak akorát svižném tempu, méně zběsilém než třeba v posledních filmech Wese Andersona, kde stačila trocha nepozornosti, aby byl divák mimo, a v úžasné atmosféře více než podpořené dokonalou Pembertonovou hudbou. Opravdový zážitek s naprosto odzbrojujícím rozuzlením. Něco podobného jsem si onehdy sliboval od Na nože, ale nestalo se.____P.S. Jestli je tu někdo, kdo ještě nemiluje Sama Rockwella a Saoirse Ronan, tak po tom, co tady oba předvádějí, už nebude mít jinou možnost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Detektivka à la Agatha Christie o vyšetřování vraždy v zákulisí úspěšné divadelní hry Agathy Christie, která se chystá ke zfilmování, končí v salónku Agathy Christie svoláním všech podezřelých (– i akční scénou! ;)). S hravostí a nadhledem připomíná pravidla a typické znaky/zvraty jejích děl, vehementně odkazuje na klasický Hollywood (tady mi toho hódně uniklo), přitom si bere na paškál (neuctivé) adaptace či malicherné ambice herců, scénáristů, režisérů. Něco navíc, nějakou jiskru v samotném případu, by to však k tomu uvědomělému pomrkávání ještě chtělo, když už se nerozeznívá jenom komediální struna. Takto baví především snaživá strážnice Saoirse Ronan dělající ukvapené závěry a stylizovaná výprava. Lepší 3 * ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama