Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (127)

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsem z generace, která už tohle v televizi opravdu nestihla, ale když mi bylo asi 10 let, tak jsem to čet v knížce. A o pár let pozdějc mi to kámoš pučil na DVD a já jeden večer dostal komoušskou náladu (zrovna jsem přišel z kina z Lord of War) a tak jsem si pustil "Čtyři z tanku a pes." Světe div se, ale bavilo mě to. Podle tohohle seriálu byla 2. světová asi neskutečná bžunda jelikož se všichni furt geběj, jak po 14 dnech nepřetržitýho hulení. Herecké výkony jsou přinejlepším komické, ale ten seriál má prostě jakési kouzlo. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna smutná historka: Když jsem jako absolvent VŠ sloužil na vojně, byl jsem určen do funkce velitele čety školáků týlového vojenského učiliště, budoucích výkonných praporčíků. Když jsem si s nimi individuálně povídal na téma, proč šli (proboha) studovat na vojenské učiliště, cca 70% z nich mi odpovědělo, že kvůli seriálu Čtyři z tanku a pes. Moc se jim líbilo to dobrodružství Janka se psem Šarikem, Gustlíka, Grigorije a poručíka Semena (- a k tankům je nakonec nevzali kvůli oční vadě, nebo plochým nohám, tak skončili tady...). Jo, jo... Moc dobrý seriál pro děti. ()

ellysium 

všechny recenze uživatele

Ať chcete,nebo ne tenhle seriál byl,je a bude asi nejlepší počin válečného tažení 2 sv.války.Reklama na tank T-34 je oprávněná,ta mašina byla neskutečně dobrá a vyhrála válku.Musíme si uvědomit,že dílo nemá podobu dnešních moderních filmů a seriálů,ale je z roku 1966,kdy se vlastně jednalo o přelomový seriál,který bral válku i s humorem.Postupem sledování jednotlivých částí zjišťujeme,že i režisér se zdokonaloval a každá další kapitola je o cosi kvalitnější.K filmovému zpracování námitek nemám,s knihou má 90 procent společného...Dávám pět hnězd,ne za nostalgii,jak zde mnozí píšete,ale za výkony všech protagonistů a za skutečný tank,ne nějakou počítačovou animaci..Tehdejší doba musela pracovat jen se skutečností,takže záběry,které vidíte,jsou pravé a nijak nezkreslené.Polský filmový štáb se neskutečně nadřel,aby jim z toho vzniklo,to co vzniklo...Čest tvůrcům... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krásné vzpomínky na dětství se nedají vymazat. A k nim patří i seriál Čtyři z tanku a pes. I usedám plna nostalgie, ale i strachu, co mne po těch letech čeká za rozčarování, do křesla a začínám koukat. A ono mě to zase baví, ono se mi to líbí. A nejen proto, že vidím staré známé tankisty a Kuličku. Tenhle seriál se mi líbí, místy vtipný, místy smutný, prostě takový, jaké seriály bývaly. A mimochodem, je nutné pochválit režiséry za dobrou práci se psem (ve své době mimořádnou, český Bohouš spatřil světlo světa až o dva roky později). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)
  • Československá televize pro první televizní vysílání vytvořila vlastní úvodní titulky, pod nimi byla ubíhající mapa Polska. Teprve na DVD byly zařazeny originální polské titulky s jednotlivými členy posádky a jedoucím tankem. (Robbi)

Reklama

Reklama