Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (127)

quasar 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu hodnotit jen z nostalgie, dvě hvězdičky jsou až kam. Je zvláštní, jak můžou člověka ovlivnit vzpomínky. Když mi bylo 12, tak jsem to fakt žral. Teď jsem u prvního dílu nevěděl, jestli to není nějaká parodie... Mimochodem: mám doma knižní vydání a tak jsem si po více než 20ti letech zkusil přečíst pár kapitol a pocit zdaleka nebyl tak otřesný jako ze seriálu. Ty knížky bych si dokázal přečíst i dneska. A pro zajímavost - tank se v knížce jmenuje Zrzek a ne Rudý a vůbec jsem při čtení neměl pocit nějaké politické masáže. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech ohledech velmi naivní podívaná, která už mladé generaci navyklé Bratrsvu neohrožených, sotva něco řekne. Ovšem před třiceti lety to mohla být bomba. Co mě těší je že T-34 jsou T-34 a Tigery jsou Tigery, např. ve srovnání s takovou Bitvou v Ardenách kde hrají vozidla dost nevěrohodná. ()

Reklama

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Píšou to všichni a budu to psát i já. Nostalgii se člověk neubrání. Kdo nezažil tankysty jako dítě, nemá ani páru co tihle čtyři se psem pro nás "pamětníky" znamenají. Na věky pro mne budou spolu s klasickými starými "ábíčky" s Kruanem a Grons-chy a se stavebnicí Seva tvořit vzpomínky na mé dětství... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...v čase vysielania hrozne populárny seriál.To,že každý druhý pes sa volal Šarik bolo úplne samozrejmé ako i to,že decká sa hrávali na tankistov.Mám to na dvd,ale obávam sa či to nebolo predabované....zatial je to v obale.... mnohé scény si pamätám a myslím,že tam toho propagačno-socialistického nebolo až tak veľa,tiež Červená armáda tam nebola extra v popredí (čo u polskej produkcie bolo a je bežné). Možno dnešnými akože modernými očami to príde už naivné,neakčné,ale pre mňa to vždy bude za 5 hviezd.Najmladší člen posádky Janek a pes Šarik budú vždy TOP. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si ale takto povrchne odbiť vojnovú tému, kde sa miestamy akože striela niekedy o stošesť(aspoň to tak má vypadať), prípadne bije holými rukami, fakt neviem či to treba celé brať ako nevydarenú komédiu či ako nehoráznu plochú zlátaninu s naivnými výkonmi s úsmevom na tvárach hlavných protagonistov. Čakal som od toho určite omnoho viac a nielen slaboduchú propagandu aká je vojna úsmevná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)
  • V poľskom mestečku Toruń existuje Ulica štyroch tankistov. Podľa mestských zastupiteľov by bol ten názov so psom pridlhý. Športoví fanúšikovia ho môžu poznať napríklad ako cieľové mesto jednej z etáp kedysi populárneho Závodu mieru Praha-Berlin-Warszawa. (Raccoon.city)
  • V čase 43:35 a 43:43 střílí Grigorij z bárky ruským samopalem AK-47, který se v roce 1945, kdy se děj odehrává, prokazatelně nevyráběl. Naskýtá se otázka, kde by Grigorij vzal ruský samopal v německé propusti, případně na německé barce. Další použití ruských AK-47 vidíme v čase 44:22. V čase 44:33 stříllí Janek z německého samopalu, seskakuje z lodi, dopadá do vody a pálí z. ruského AK-47. Bezprostředně po shledání s Tomášem visí Jankovi opět německý samopal. (pjotri)

Reklama

Reklama