Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nešahejte mi na moje tankisty, Šarika a tank Rudy. Je to moje dětství a už ve školce jsem byla Marusja a můj spoluškolkový kamarád byl Janek. Pak jsme se potkali na gymplu a jak jsme si měli o čem povídat :-))) Tohle nemůže nová generace absolutně pochopit. My jsme prostě vyrůstali v oslavách konce války díky rusákům o amících jsme neměli ani páru. A hrozba 3.světové války byla neustále na pořadu dne. Já si dokonce dodnes pamatuju, že jsem si jako malá říkala, že jsem blonďatá a mám modré oči, takže by mě nezabili, ale vzali by mě na převýchovu. Jo, tak jsem byla vyvředěná ze všech těch filmů...Za mě 98% ()

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech ohledech velmi naivní podívaná, která už mladé generaci navyklé Bratrsvu neohrožených, sotva něco řekne. Ovšem před třiceti lety to mohla být bomba. Co mě těší je že T-34 jsou T-34 a Tigery jsou Tigery, např. ve srovnání s takovou Bitvou v Ardenách kde hrají vozidla dost nevěrohodná. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna smutná historka: Když jsem jako absolvent VŠ sloužil na vojně, byl jsem určen do funkce velitele čety školáků týlového vojenského učiliště, budoucích výkonných praporčíků. Když jsem si s nimi individuálně povídal na téma, proč šli (proboha) studovat na vojenské učiliště, cca 70% z nich mi odpovědělo, že kvůli seriálu Čtyři z tanku a pes. Moc se jim líbilo to dobrodružství Janka se psem Šarikem, Gustlíka, Grigorije a poručíka Semena (- a k tankům je nakonec nevzali kvůli oční vadě, nebo plochým nohám, tak skončili tady...). Jo, jo... Moc dobrý seriál pro děti. ()

ellysium 

všechny recenze uživatele

Ať chcete,nebo ne tenhle seriál byl,je a bude asi nejlepší počin válečného tažení 2 sv.války.Reklama na tank T-34 je oprávněná,ta mašina byla neskutečně dobrá a vyhrála válku.Musíme si uvědomit,že dílo nemá podobu dnešních moderních filmů a seriálů,ale je z roku 1966,kdy se vlastně jednalo o přelomový seriál,který bral válku i s humorem.Postupem sledování jednotlivých částí zjišťujeme,že i režisér se zdokonaloval a každá další kapitola je o cosi kvalitnější.K filmovému zpracování námitek nemám,s knihou má 90 procent společného...Dávám pět hnězd,ne za nostalgii,jak zde mnozí píšete,ale za výkony všech protagonistů a za skutečný tank,ne nějakou počítačovou animaci..Tehdejší doba musela pracovat jen se skutečností,takže záběry,které vidíte,jsou pravé a nijak nezkreslené.Polský filmový štáb se neskutečně nadřel,aby jim z toho vzniklo,to co vzniklo...Čest tvůrcům... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsem z generace, která už tohle v televizi opravdu nestihla, ale když mi bylo asi 10 let, tak jsem to čet v knížce. A o pár let pozdějc mi to kámoš pučil na DVD a já jeden večer dostal komoušskou náladu (zrovna jsem přišel z kina z Lord of War) a tak jsem si pustil "Čtyři z tanku a pes." Světe div se, ale bavilo mě to. Podle tohohle seriálu byla 2. světová asi neskutečná bžunda jelikož se všichni furt geběj, jak po 14 dnech nepřetržitýho hulení. Herecké výkony jsou přinejlepším komické, ale ten seriál má prostě jakési kouzlo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Počítačová hra World of Tanks nabízí jako prémiové vozidlo tank Rudy (T34-85), kde je posádka složena z protagonistů jmenovaného seriálu nevyjímaje ani psa Šaryka. (Iktus)
  • Popularita seriálu je v Polsku nesmrtelná a bere se hodně vážně, ale už i obchodně lze koupit mnoho výrobků spojené se seriálem, jako karty, pohlednice, lego, komiksy, fotografie z natáčení, trička a další... (sator)
  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)

Reklama

Reklama