Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nešahejte mi na moje tankisty, Šarika a tank Rudy. Je to moje dětství a už ve školce jsem byla Marusja a můj spoluškolkový kamarád byl Janek. Pak jsme se potkali na gymplu a jak jsme si měli o čem povídat :-))) Tohle nemůže nová generace absolutně pochopit. My jsme prostě vyrůstali v oslavách konce války díky rusákům o amících jsme neměli ani páru. A hrozba 3.světové války byla neustále na pořadu dne. Já si dokonce dodnes pamatuju, že jsem si jako malá říkala, že jsem blonďatá a mám modré oči, takže by mě nezabili, ale vzali by mě na převýchovu. Jo, tak jsem byla vyvředěná ze všech těch filmů...Za mě 98% ()

Reklama

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme všichni jako rodina každý týden usedali na gauče a při dětské meltě s rohlíkem sledovali tento jediný komediálně zabarvený seriál z válečného prostředí,kdy pes Šarik a voják jménem Gustik se svou tankovou posádkou osvobozovali svou vlast.Jo jo,byl to hit.Na tu dobu za čtyři vojenské hvězdy. ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Dal bych čtyři, ale dám pět hvězdiček už jenom za tu spoustu stupidních komentářů dole. Jasně že je to těžká propaganda - narozdíl od vysoce ceněného "vojína Ryana", i s všudepřítomnou vlající americkou vlajkou, zachraňováním francouzských dětiček a patetickým umíráním na konci:) Jasně, že je to nereálný pohled na válku - narozdíl od vysoce ceněného Vinetoua, který nám přináší skutečný pohled na osídlování západu a vyvražďování indiánských kmenů:) Tady na fóru prostě stačí, aby se v příběhu objevil Rus (nedejpříroda v kladné roli) a řeklo se "soudruhu" a většina místních hodnotitelů má o kvalitě filmu jasno. No tak já zase radši vysmáté špinavé polské tankisty, než americké hrdiny z válečných filmů ze stejné doby, kteří pobíhají v nažehlených maskáčích, se žvýkačkou v hubě a tváří se, že 2.světová válka je vlastně americký western, který se jen náhodou zatoulal na jiný kontinent. ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

1.8.2010 - Knihu jsem četl opravdu mockrát, seriál na mne teprve čeká... Jsem u druhého dílu a musím říct, že se mi to líbí... Holt nostalgie... :-) 4.8.2010 - Zdárně pokračuji a stále jsem spokojený... 15.8.2010 - Laťka je dle mého názoru nastavená stále vysoko... 4.9.2010 - Naprostá spokojenost, jistě jsem tento seriál neviděl naposledy... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V čase 43:35 a 43:43 střílí Grigorij z bárky ruským samopalem AK-47, který se v roce 1945, kdy se děj odehrává, prokazatelně nevyráběl. Naskýtá se otázka, kde by Grigorij vzal ruský samopal v německé propusti, případně na německé barce. Další použití ruských AK-47 vidíme v čase 44:22. V čase 44:33 stříllí Janek z německého samopalu, seskakuje z lodi, dopadá do vody a pálí z. ruského AK-47. Bezprostředně po shledání s Tomášem visí Jankovi opět německý samopal. (pjotri)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)
  • V druhé epizodě při prvním nasazení na frotně vytahuje Janek (Janusz Gajos) z tanku kulomet, aby jej umístil do lepšího palebného postavení, než má v okopu. Na prvních záběrech můžeme vidět kulomet Děgťarev DP bez klasického trychtýřovitého tlumiče na konci hlavně, typického pro běžné pěchotní provedení, avšak u verze pro tanky zcela abnormálního. Na dalších záběrech se však tento tlumič již nalézá. (Marten77)

Reklama

Reklama