Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že je můj otec pamětníkem a ještě hůř, konzumentem válečných filmů distribuovaných společností Řitka Video, k tomuhle a dalším "skvostům" bych se nikdy nedostal. A byl bych za to vděčný. Naše generace ovlivněná poněkud jinými filmy (hráli jsme si na terminátora a lisování ve skříni, nebo na upíry a lovce upírů se stejnými pravidly jako četníci a zloději). ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Dříve populární seriál,dnes,ale působí hodně omšele.Je sice neškodný,ale ta naivita je opravdu nebetyčná.Zkoušel jsem se na seriál teď podívat,ale vydržel jsem asi jen tři díly.Pak jsem se podíval na poslední ze zvědavosti,zda Janek dostal svou lásku Marusju,protože to už jsem zapoměl a tím je pro mě kauza Čtyři z tanku a pes navždy uzavřena.Dnešnímu divákovy už nic nemůže přinést.Snad jen to,že je to zoufalé,nebo jen nostalgické vzpomínání.Ty dvě hvězdičky jsou za neškodnost. ()

Reklama

gstudio 

všechny recenze uživatele

Dal bych čtyři, ale dám pět hvězdiček už jenom za tu spoustu stupidních komentářů dole. Jasně že je to těžká propaganda - narozdíl od vysoce ceněného "vojína Ryana", i s všudepřítomnou vlající americkou vlajkou, zachraňováním francouzských dětiček a patetickým umíráním na konci:) Jasně, že je to nereálný pohled na válku - narozdíl od vysoce ceněného Vinetoua, který nám přináší skutečný pohled na osídlování západu a vyvražďování indiánských kmenů:) Tady na fóru prostě stačí, aby se v příběhu objevil Rus (nedejpříroda v kladné roli) a řeklo se "soudruhu" a většina místních hodnotitelů má o kvalitě filmu jasno. No tak já zase radši vysmáté špinavé polské tankisty, než americké hrdiny z válečných filmů ze stejné doby, kteří pobíhají v nažehlených maskáčích, se žvýkačkou v hubě a tváří se, že 2.světová válka je vlastně americký western, který se jen náhodou zatoulal na jiný kontinent. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu necítím žádnou nostalgii, přece jenom jsem o 25 let mladší než tento seriál. No a co že je východně propagandistický, když americké filmy ukazují amíky jako nej nej nej, tak proč by to nemohlo být i u jiných filmů na východ a ne na západ. Holt když je to na západ tak to vezmete a lehce přimhouříte oči, ale jakmile to je na východ tak automaticky je to špatně. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni jsem to videl - super vec ve sve dobe, potom jsem to cetl, to uz zas takova pecka nebyla, ale v te dobe, kdy vychazely knizky jenom ve ctvretek to bylo slusne. Vane z toho nostalgie - mrtfy nemetsky fojak, dobra fojak! Janek jako odstralovac - to pak nekdo vykradl v Enemy at the Gates, Gusta jako lamhrebikozelezo, cigansky spoluobcan jako zdroj ftipu - no klasika, ale postupem casu vsechno vybledne - jako kapitan Kloss ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V čase 43:35 a 43:43 střílí Grigorij z bárky ruským samopalem AK-47, který se v roce 1945, kdy se děj odehrává, prokazatelně nevyráběl. Naskýtá se otázka, kde by Grigorij vzal ruský samopal v německé propusti, případně na německé barce. Další použití ruských AK-47 vidíme v čase 44:22. V čase 44:33 stříllí Janek z německého samopalu, seskakuje z lodi, dopadá do vody a pálí z. ruského AK-47. Bezprostředně po shledání s Tomášem visí Jankovi opět německý samopal. (pjotri)
  • Úvodné interiérové scény z tanku sa vyrábali v štúdiu. Až potom komusi zo štábu napadlo vyrezať do plechového trupu dieru a dať tam kameru. (Raccoon.city)
  • Na začátku 17. dílu připevňují vězni koncentračního tábora na boudu vlajky. Je mi mezi nimi i československá vlajka, avšak nesprávně zavěšená (bílý pruh nahoře). (Pimburger)

Reklama

Reklama