Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (144)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oriol ma baví .. som zistila. Vždy ponúkne tisíc možností, nič nie je jednoznačné. V jednej chvíli si myslím, že som ho prekukla, v druhej sa nestačím diviť, čo na mňa vytiahol.  Ani sekundu ma to nenudilo, takže dĺžka filmu mne problém nerobila. Príbeh a spracovanie na jednotku. A ani teraz si to neodpustím .. Bárbara je nádherná žena. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s filmem jako s režisérem Pauloem, který mě opět nedokázal přesvědčit, že patří do vybrané skupiny elitních režisérů. Stejně jako v Contratiempu tu máme psychologickou podívanou, tentokrát z prostředí blázince, což filmu samo o sobě dodává strašně moc, co se týče atmosféry je to dokonalé, i postavy jsou skvěle napsané a na Bárbaru Lennie se opět kouká jedna báseň, ale jasným problémem je tu vedení scénáře, které se mi úplně nelíbilo, gradace samotného filmu ve druhé polovině měla být daleko ale daleko intenzivnější, a s tím i poslední twist, který byl tak zbytečně předvídatelný a laciný, což zapříčinilo, že tenhle film ani nemůžu brát jako něco víc než jen další psychologický film, který to měl dobře rozjeté, ale ve finále nenaplnil očekávání. A zbytečně dlouhá stopáž tomu taky rozhodně nepomohla. Celkově to špatné není, ale pachuť zůstává velká, tohle mohlo být vyšperkované k dokonalosti. Slabší 4* ()

Reklama

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Oriol Paulo má oblibu v komplikovanějších či mysteriózních zápletkách a někdy se mu daří toho dobře využít jako u filmu Tělo a jindy mu to na můj vkus ujede jako u Záhadné bouře. V tomto případě mi jeho výtvor sedl a byl pro mne příjemným mysteriózním thrillerem. Přestože jsem vytušil kam zápletka spěje, tak jsem si film náležitě užíval a těšil se z každého nápadu, se kterým přišel. Výjimkou bylo střídání časových linií, které mi přišlo nadbytečné a zčásti matoucí. 80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie zase zasahuje a za pomoci nejzručnějšího režiséra na tamním poli poskytuje nečekanými zvraty nabobtnalý film, který vám uškvaří mozek za cenu bezprecedentního zážitku. Kousky, co přiletí bez sebemenšího oznámení a ve finále člověka totálně ohromí, cením ze všech nejvíc. Vrhám se hned do zbytku Paulovy tvorby. [viděno na Netflixu 27.12.2022] ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Tak je tu toho hodne zo Shutter Island,ale Oriol si k tomu dáva svoj typický rukopis a nutno dodať že jeho hlavolamy ma bavia a bavili ma aj nové cesty boží.Na druhú stranu nutno dodať že neskáčem od nadšenia ako som si myslel že teda budem.Stopáž mi vôbec nevadila, prvá polovica je mysteriózna s nepríjemnou atmosférou,ale silno ide po koľajách Prekliateho ostrova, druhá polovica si ide skôr krimi a záver bol tentokrát predvídateľný,teda aspoň premňa a málo vygradovaný.Chýbalo mi viac dynamiky a energie.Oriol aj naďalej zostáva šampiónom Španielskych hlavolamov a v konečnom dôsledku to pôsobilo učesane,ale tentokrát ma moc neoklamal.Jeho hlavolam som rozlúskol hneď. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)
  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)

Reklama

Reklama