Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (145)

bozka10 

všechny recenze uživatele

Tak je tu toho hodne zo Shutter Island,ale Oriol si k tomu dáva svoj typický rukopis a nutno dodať že jeho hlavolamy ma bavia a bavili ma aj nové cesty boží.Na druhú stranu nutno dodať že neskáčem od nadšenia ako som si myslel že teda budem.Stopáž mi vôbec nevadila, prvá polovica je mysteriózna s nepríjemnou atmosférou,ale silno ide po koľajách Prekliateho ostrova, druhá polovica si ide skôr krimi a záver bol tentokrát predvídateľný,teda aspoň premňa a málo vygradovaný.Chýbalo mi viac dynamiky a energie.Oriol aj naďalej zostáva šampiónom Španielskych hlavolamov a v konečnom dôsledku to pôsobilo učesane,ale tentokrát ma moc neoklamal.Jeho hlavolam som rozlúskol hneď. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nový film Oriola Paula je po Contratiempo jeho další trefou do černého. Stopáž je sice opět přetažená a rozjezd je pomalejší, ale ve chvíli kdy se celý ten solidně promazaný stroj rozjede, letí velkou rychlostí kupředu a Paul si opět diváka celkem slušně vodí. V jednu chvíli už sem si říkal, že jsem jeho záměry prohlédl a lehce sem ho proklínal za kopírku Shutter Island (ke kterému má tenhle film velmi blízko), jenže tak jednoduché to divák mít nebude a jak už bývá Paulovým zvykem, dočká se ne jednoho, ne dvou, ale rovnou asi pěti různých zvratů a všechny opět dávají smysl a nepůsobí vyumělkovaně a tak že tu jsou jen aby tam prostě byly. Bárbara Lennie v hlavní roli výborná a i když jí zdatně sekunduje skoro komplet osazenstvo blázince, je to právě ona kdo si krade většinu filmu pro sebe...80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oriol ma baví .. som zistila. Vždy ponúkne tisíc možností, nič nie je jednoznačné. V jednej chvíli si myslím, že som ho prekukla, v druhej sa nestačím diviť, čo na mňa vytiahol.  Ani sekundu ma to nenudilo, takže dĺžka filmu mne problém nerobila. Príbeh a spracovanie na jednotku. A ani teraz si to neodpustím .. Bárbara je nádherná žena. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl na mne krapet nudnější. Ale po oné rozjezdové, odhadem půlhodince, se to začne hezky zamotávat a kupit na sebe motivy a spiklenecké teorie. Ačkoli uhodnout pachatele mordu nebylo nikterak složité, stejně režisér dostane diváka do stavu, kdy si úplně nemůže být jist ničím. Povedené. 75% (viděl jsem: 1x cz) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)
  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)

Reklama

Reklama