Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Divoký západ jak se sluší a patří. Nekompromisní ostřílení drsňáci, syrová atmosféra, ponuré prostředí a těžké charisma postav (famózní T.B. Nelson a Stephen Dorff). Svižný děj a několik vytříbených momentů. Určitě se nejedná o nějakou inovativní záležitost, ovšem v rámci novinek nadprůměrný film. (SPOILER!) Autoři si možná mohli odpustit prozrazení identity hlavní postavy a ponechat jí tak její tajuplnost, protože jak známo, méně je někdy více... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Když z hovna upletete bič, vypadá to nějak takhle. Film který neudělá žádnou díru do westernového žánru, ale stejně musí potěšit každého fanouška. Zjištění oč v Old Henry skutečně běží ( nemyslím teď ten prostinký děj a jeho vyústění ) bylo pro mě na úrovni dětské radosti kterou doprovodila lehká husí kůže. Učebnicový a nádherný příklad, kdy jedna věc udělá celý film, stvořený s láskou jen kvůli postavě, kterou si Tim Blake Nelson namazal na chleba. Zandat takhle sebevědomý debut a ještě ve westernových vodách... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„…POSLOUCHEJ… JESTLI MÁŠ V MOZEK HLAVĚ, MUSÍTE TY I TVŮJ KLUK OKAMŽITĚ ZMIZET…“ ///    To se zase starouš Henry zamotal do pořádný polízanice. A protože udělal pár špatnejch rozhodnutí, jde teď o kejhák nejen jemu, ale i jeho klukovi. Western. Poklidný tempo vyprávění, role jsou brzo jasný, stejně jako to, že starouš nedá svoji kůži zadarmo. Vystřílí se celkem dost nábojů a snažej se překvapit překvapením. Ovšem zejtra si už na nic z toho nebudete pamatovat.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všichni žvaněj něco o parádní roli pro Tima Blake Nelsona a já nevím, kdo to je. 2.) Často nacházím pytlíky s prachama. Občas je s nima i člověk. /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela solidní nápad na zreznutí Mladých pušek, který i vcelku svižně, záživně a sysluplně plyne, dokud se ovšem nedostane do finále, dopraseného snad tou nejpičatější přestřelkou v dějinách Divokého západu a filmů o něm. Vilém Dítě byl sice zjevný mentál už podle xichtu na dochované ferrotypii, ovšem s tímhle přístupem by se dostal leda tak do legend desperátních downboyů, co si ustřelili všech 21 prstů, když se snažili z laufu svého nabitého koltu vyšťourávat výbrus, aby se jim tolik neprověšovaly kulky. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký western, je to taková povídka ze samoty jeden den cesty od zapadákova. Co se stane, když legendární zabiják odloží zbraně a začne farmačit, ale psanci mu zkříží cestu. Střet charakterů a prozaické vyprávění nejprostějšího příběhu, ale do kterého se vešla DOSLOVA celá historie jedné legendy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama