Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (185)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyjo, po tom atmosférickém rozjezdu jsem asi čekal o fous víc. Začátek zaujme, výborná správně tajemně působící úvodní znělka navnadí, stejně jako jména Benson a Moorhead v titulcích u dvou epizod. Ale nakonec z toho vyleze vizuálně skromnější, leč hororovější variace na jiný výrazně populárnější netflixácký seriál. Archive 81 umí dobře napínat a vzbuzovat zvědavost, zejména kvalitní prací se zvuky a hudbou (modlitby), ale scénáři prostě něco chybí, místy se až neúměrně táhne a dost okatě vykrádá jiné věci. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jestli tu něco chybělo, tak to byl seriál s pořádnou dávkou mysticismu, neustálého objevování a rozbalování příběhu. Zákoutí Visseru jsou tajemná, pásky VHS nepřetočené a Archive 81 Vás vítá a pobízí k jejich prozkoumání. Pro zkušené diváky zmíním, že za produkcí stojí James Wan, takže asi moc dobře víte, že vše na první pohled nebude takové, jaké se zdá... Škoda naprosto zmršeného a neoriginálního konce´. Dokázal bych si představit tucet scénářů mnohem zajímavějšího zakončení. Hned po první sérii si navíc dovolím poprosit autory, aby už v dalších nepokračovali, jelikož všechna tajemství byla odhalena a na tajemstvích to celé stálo. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Více než kdykoliv jindy zde platí, že méně je někdy skutečně více. Vlastně to má velmi sympatickou expozici ve found footage stylu a to postupné rozkrývání hlavních motivů je minimálně do třetího dílu dost fajn. Bohužel ve druhé polovině se celá série přepne do sektářského a metafyzického módu, přičemž původní tajuplná thrillerová atmosféra je v podstatě tatam. Poslední díl má hodně zajímavou premisu, ale nakonec vyzní v podstatě do prázdna. Promarněný potenciál v kombinaci s přílišným žánrovým rozkročením pak řadí tuhle sérii do velmi slabého průměru. 2.5* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobný rozbor je u jednotlivých epizod. V kostce se ten všeho-mišmaš (který si bere vždy kousek z žánru a pak jde dál), popsat nedá. Sice se snaží, ale nedrží pohromadě tak, jak bych si přál. Prostě ta smyčka se neuzavřela tak, abych si pochrochtal, jak vymakané to bylo a dal tomu nadprůměr. A vzhledem k tomu, že seriál dostal stopku, už dojem nevylepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • V 8. minutě můžeme společně s Melody (Dina Shihabi) slyšet v jejím walkmanu skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od anglické kapely Joy Division, která vyšla v roce 1980. (Trajektt)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama