Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (185)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

V poslední době se na nás sice valí desítky nových seriálů každý měsíc, ty hororové by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky.Archive81 je jedním z nich a ačkoliv má slabší chvilky a ke konci se trochu utrhne ze řetězu, většinu času nabízí solidní žánrové řemeslo s hutnou atmosférou.Hlavně první polovina kdy není úplně jasné o co jde, jestli tu opravdu straší, nebo jen aktérům straší ve věži je hodně dobrá a tvůrci si hezky hrají s divákem a jeho očekáváním.Nejsem si úplně jistý jestli bych nutně potřeboval druhou řadu (konec je tomu sice nakloněn, ale zároveň hrozí, že by se celá série motala v kruhu), ale na druhou stranu hororovek je opravdu málo a pokud by se povedla jako ta první tak proč ne…75% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná slow burn hororová série, která začne opatrným zkoumáním tajuplných videopásek a jemnými náznaky jakéhosi kosmického zla, které si hledá cesty do naší dimenze, a skončí jako poměrně rozmáchlá hororová sci-fi / fantasy, v níž už se nadpřirozenými prvky nešetří. Víc se mi každopádně líbila první půlka (nebo možná první dvě třetiny), která stylem a náladou odpovídá tvorbě režijní indie dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří jsou mimochodem podepsaní pod třetí a čtvrtou epizodou. V závěru už se tam s těmi nadpřirozenými prvky operuje imho dost divoce (tichá, nenápadná hrůza je pryč) a ztrácí se tak velká část děsivosti a zejména uvěřitelnosti (i co do konání postav). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zoufale překombinovaný mišmaš, který víceméně od začátku slibuje absurdní rozuzlení, a to také doručí. Bohužel mu chybí jakékoli charisma na to, aby tu partii uhrál s nepříčetnou grácií takového Léku na život. Postavy jsou anemické, atmosféra se po pár nadějných epizodách naředí a poslední dva díly patří do kategorie "zívám se zdviženým obočím". Promarněná šance, druhá sezóna leda z nudy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem se dočkal seriálu od Netflixu, který měl napětí i atmosféru namísto idiotského plnění kvót za každou cenu (že, Geralte?). Jasně, multirasového obsazení bylo dosaženo, ale sem taky jednoznačně patřilo. Děj se odehrával v New Yorku a já jsem tady ten mix oprávněně očekával (Na rozdíl od slovanské fantasy. Že, Geralte?). Kromě toho mě hlavní hrdina bavil jak výzorem tak i na poslech, takže obsazení rovněž chválím. Po celou dobu jsem se velice dobře bavil, protože seriál měl vedle výše zmíněného kvalitního napětí a skvělé atmosféry i zajímavý příběh, a výrazného zklamání jsem se dočkal až v průběhu závěrečné epizody. Každopádně si myslím, že jde na produkci Netflixu o velmi zdařilý počin, u něhož nelituji investovaného času. / Poučení: Máš rád tajemno? Tady si přijdeš na své. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama