Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svérázný, s infantilitou zručně pracující debut Tima Burtona si dále zaslouží přívlastky jako hravý, dadaistický, nápaditý. Také "nezopakovatelný", protože podobně prazvláštní recept už znovu úspěšně neuvaříte. Pee-Weeho odysea za ukradeným kolem se záhy rozpadá do komediálních skečů (vrcholících zdlouhavou honičkou ve filmových ateliérech jak z němé grotesky), ovšem úvodní "kouzlo neviděného" a výrazná hudba Dannyho Elfmana ji do trochu udýchaného konce dotáhnou. 7/10 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je se svým dokonalým make-up a potrhlým smýchem opravdu úchylný. Ale tak nějak mile úchylný, tak nějak po burtonovsku. Velké dobrodružství je opravdu velká nadsázka, ale všechny ty příhody jsou absurdní a úsměvné a neskutečné. Je to zkrátka film, na který budu koukat stále znovu a znovu, i kdyby jen kvůli té přípravě snídaně. ()

Reklama

Estrellita odpad!

všechny recenze uživatele

Humus. Jediný Burtonův film, který prostě za žádnou cenu nezvládnu dodívat. Co to s tím režisérem proboha bylo? Kdo mohle TOHLE vymyslet? Nechutný hlavní herec, barvičky a plast všude kolem, ty debilní dialogy - a hlavně to hihňání... neustálý hihňání... hihi... hehe... to je prostě k poblití. Naštěstí jsem to vypla ještě včas, takže to tak daleko nedošlo, ale žaludek už se mi zvedal. TFUJ! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu své výrazné kvality, ať už je to hudba či různé "burtoviny", které jsou tak ryzí pro jeho další tvorbu, ale samotná postava retardovaného gaye Pývýho je pro mě naprosto nesnesitelná, už jen proto, že jednoho takového mentála znám od nás z ulice a denně snáším pohled na jeho excentrické výstupy, idiotskou chůzi a vyslechnu nejapné příběhy ze světa larev kůrovce, různých hlasů v hlavě a podezřelých jevech v ionosféře. Proč se mučit sledováním podobného individua ještě ve svém volném čase. Aštar s vámi, filmmejkři. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nemám rád podivínske charaktery, ktoré svoj mentálny vývoj zastavili niekde na úrovni siedmich rokov. Na filmy bez štipky humoru som si už viac menej zvykol. Burtonova prvotina, v ktorej presne zadefinoval štýl a spôsob natáčania celovečerných filmov. Zaujímave je aj to, že už tu sa objavujú vychytávky, ktoré sú tak charakteristické pre jeho nasledujúce filmy. Či už hovoríme o pretechnizovanej úvodnej scéne za doprovodu pochodovej hudby, alebo scenár s podivínom v hlavnej roli. Keď je už reč o hlavnej postave musím povedať, že Paul Reubens ma štval počas celého trvania filmu. Absolútne som si nanho nedokázal zvyknúť, a ten jeho hrdelný krik mi pílil uši zakaždým keď ho zo seba vydal. Čo sa tíka deja je to strašne primitívny príbeh o "dobrodružstvách" jedného ťuťka. Kto má rád Mr. Beana a jeho groteskné kúsky si určite zamiluje aj PeeWeeho. Pre burtonistov to bude len povinná jazda. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama