Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

První z podivních Burtonových maskulinních hrdinů na cestě za nalezením kola a sebe sama. Pee-Wee je dobrosrdečný blázen, který žije v domě plném Wallace+Gromitích zlepšováků. Svým osamocením a outsiderstvím upomíná na Mr.Beana, svými divokými mimickými kreacemi zase na tradici americké komiky. Fetišistický vztah k jízdnímu kolu je hybnou silou dílem pohádkového (putování po různých zemích, potkávání typizovaných (a moderznizovaných) postav - loupežníka, obra či čarodějnice), dílem road movie příběhu. Film na svých bedrech nese NEZAPOMENUTELNÝ Paul Reubens, přičemž mu pomáhá Burtonův smysl pro absurdní humor a skvělá hudba Dannyho Elfmana. První Burtonův přesvědčivý zásah do černého pak korunuje extrachytrá pointa... ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jak hloupý Honza s uzlíkem přes rameno do světa pro ukradené kolo vyrazil. Ze začátku ztřeštěná záležitost, připomínající svou stylizací třeba Cat in the hat, která mi zrovna moc nevoněla a říkala jsem si, zda to raději nevypnout. Ve chvíli, kdy ale Pee Weemu švihnou kolo a on se vydává jemu vstříc, nabírá film náhlé obrátky a do konce se v něm střídá změť méně či více zábavných scének, z nichž znatelně dýchá vyvíjející se Burton. Ve finále celkem zábavná taškařice, u níž nemůžu jít na čtvrtou hvězdu kvůli nevyrovnané zábavnosti jednotlivých situací. Celovečerní Beanové nebo Milionový závod pobavili víc. 60% ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Další ztřeštěný kousek magického režiséra jménem Tim Burton...Burton nás opět vláká do svého světa magie a vynálezů jako ve všech jeho filmech...Pee-wee je zvláštní smolař,který hledá svoje ztracené kolo,až se dostane do samotného Hollywoodu a na své cestě zažívá ztřeštěná a legrační dobrodružství...Celý tento kouzelný film doprovází atmosféru navozující hudba plná bicích a trumpet,stejně jako později ve Střihorukém Edwardovi...Myslim,že tenhle Burtonovský kousek stojí opravdu za to vidět...a ne jen jednou.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vrchol úchylných komedií. Tim Burton předvádí neskutečné věci, u kterých jsem se smíchy opravdu držel za břicho a chvílemi snad i přestal dýchat. Je to zvláštní, protože Pee Wee je opravdová úchylárna, v které 32 letý muž hraje chlapce(?!). Ten miluje své kolo, miluje svůj dům, miluje všechny a co je hlavní, všemu se směje. To však není smích normální, ale spíše něco jako chřipka, která vás nutí se smát a kývat nechápavě hlavou. Je to absurdní smát se nevtipnému nebo je to vrchol geniality tvůrce, který vás donutí smát se něčemu tak strašnému? Sám nevím, ale bavil jsem se a několik desítek odkazů na všechno možné neunikne žádnému filmovému znalci. Třeba takový Pee Wee, jak projíždí filmovým studiem a všemi ateliéry, kde se právě natáčí... To musíte vidět :) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama