Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

togaf 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je se svým dokonalým make-up a potrhlým smýchem opravdu úchylný. Ale tak nějak mile úchylný, tak nějak po burtonovsku. Velké dobrodružství je opravdu velká nadsázka, ale všechny ty příhody jsou absurdní a úsměvné a neskutečné. Je to zkrátka film, na který budu koukat stále znovu a znovu, i kdyby jen kvůli té přípravě snídaně. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Burtonův hraný debut. Režisér teprve hledal svůj styl, (barevnost, divný hrdina, odkazy na Eda Wooda)... Já bohužel poměrně trpěla, nejsem si úplně jistá, zdali kvůli naprostým antipatiím k Pee-Weemu nebo kvůli iritujícímu dabingu. Ale projížďka studiem byla úžasná, stejně tak úvod z barevného domečku. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Pee-Wee si umí užívat život. Je to blázínek, který v mnoha ohledech může připomínat Mr. Beana. Akorát, že je více výřečný. Plyšového medvídka vyměnil za skutečného psíka, vlastní neskutečné množství hraček a místo minicoopera jezdí na červeném bicyklu. Už tady je možné se setkat s pár prvky, které se později objevily ve filmech Beetlejuice (chodba s černobílou kostičkovanou dlažbou) a Střihoruký Edward (způsob rozbití vajíčka). Pee-Weeho si zamilujete a i na ten chvílema otravný posměšek, který na začátku filmu dělal snad deset minut si zvyknete :-) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pee-Weeho velké dobrodružství je jedna velká blbost, ale já se u ní parádně bavil. Prvních 10 minut jsem nevycházel z údivu a čekal, zda v podobném tempu bude pokračovat celý film. K mému úžasu tempo nepolevilo a Pee-Wee dál halekal jako na lesy. Ve filmu je sice pár nudnějších scén, ale jako celek je to naprosto nezapomenutelné. Paul Reubens by si za hlavní roli zasloužil Oscara! Je to ale také film, na který musíte mít stoprocentně náladu, nechtít u sledování moc přemýšlet a hledat něco hlubšího. Pak si velké dobrodružství skutečně užijete. :-) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pee-Wee je naprostej dementní kokot. Kterej vůbec není vitpnej a ještě se směje jak dement. Chvilkama jak si hrál na tvrďáka či na detektiva- tak jsem se ale celkem bavil. Hudba ve scénách seděla, ale byla tak dobrá, že se k téhle blbosti nehodila. Ale trochu chváli k Burtonovi- připomělo mi to mnoho jeho budoucích povedených velkých filmů. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama