Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pee-Wee je naprostej dementní kokot. Kterej vůbec není vitpnej a ještě se směje jak dement. Chvilkama jak si hrál na tvrďáka či na detektiva- tak jsem se ale celkem bavil. Hudba ve scénách seděla, ale byla tak dobrá, že se k téhle blbosti nehodila. Ale trochu chváli k Burtonovi- připomělo mi to mnoho jeho budoucích povedených velkých filmů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt jako strašný. Pee-Wee je totální retarďák, což o to, někdy to je vtipný, ale bohužel zrovna tohle mi nepřišlo vůbec vtipný, spíš naopak mi to přišlo dost otravný. A ten jeho smích, no to bylo teda něco, tim mi fakt dával. Příběh je taky stupidní a vedlejší postavy v ději sou trošku vymaštěný, naštěstí ne tak jako Pee-Wee, to už bych asi nedal. Prakticky celej film sem se nezasmál, byla to fakt hrozná blbost, možná by to bylo lepší nebýt toho otravnýho Pee-Weeho, ale to byla ústřední postava, takže prostě krize. Jediný co se mi fakt líbilo, byla hudba, přesně pasovala do filmu, tady se Elfman vytáh a taky mi přišlo, že Burton tady použil pár scén, který potom dal i do střihorukýho Edwarda, ale to je asi tak všechno co stojí za zmínku ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Burtonův hraný debut. Režisér teprve hledal svůj styl, (barevnost, divný hrdina, odkazy na Eda Wooda)... Já bohužel poměrně trpěla, nejsem si úplně jistá, zdali kvůli naprostým antipatiím k Pee-Weemu nebo kvůli iritujícímu dabingu. Ale projížďka studiem byla úžasná, stejně tak úvod z barevného domečku. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kompilace epizod rozprostírajících se po celé škále rozpustilé debility, která je ovšem pospojovaná bezmála hororovým protagonistou, o jehož existenci jsem doposud neměl ponětí a který by se měl dle mě izolovat někam do stejného akvária jako Buffalo Bill z Mlčení jehňátek. Jeho neurotické uchechtávání na konci každé věty si hádám pak propůjčili tvůrci South Parku pro postavu Mickey Mouse. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama