Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Estrellita odpad!

všechny recenze uživatele

Humus. Jediný Burtonův film, který prostě za žádnou cenu nezvládnu dodívat. Co to s tím režisérem proboha bylo? Kdo mohle TOHLE vymyslet? Nechutný hlavní herec, barvičky a plast všude kolem, ty debilní dialogy - a hlavně to hihňání... neustálý hihňání... hihi... hehe... to je prostě k poblití. Naštěstí jsem to vypla ještě včas, takže to tak daleko nedošlo, ale žaludek už se mi zvedal. TFUJ! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teda vážení, tohle je něco vážně neskutečného a asi nejvíc ujetá věc, jakou jsem za svůj život viděl. No, normálně bych to na Tima Burtona netipoval, ale on je vážně schopnej všeho... A už tady se hóóóódně vytáhnul ten chlapík, co se jmenuje Danny Elfman, jeho hudba k tomuhle filmu je báječná, jedna z jeho vůbec nejlepších - jak taky jinak, že? No, já se stejně jako kolega Djkoma u tohle filmu fakt smál téměř nonstop, protože takhle šílený film se opravdu nevidí často - a o žádném šílenějším se mé ucho nedoslechlo. Každopádně zážitek z tohoto filmu je nezapomenutelný - Pee-Wee je retard, což by se možná mohlo říct i o jeho představiteli, který mi z mysli ani na chvíli nevyhnal obraz Sheldona Coopera, páč to podoba je neskutečně náhodná. Je vůbec možné, aby tak děsná podoba byla náhodná? A ten Pee-Weeho smích, to už bylo na jeden ujetej film až moc... Docela dost se povedl i dabing pro Cinemax, který to Pee-Weeho kouzlo ještě umocňuje... Na to, jak je ten film krátký, se tam toho děje fakt strašně moc (málo) a scény v ateliérech určitě stojí za zmínku, hlavně Pee-Wee převlečený za jeptišku, tomu jsem se fakt tlemil až nezdravě moc, protože právě tam mi Sheldona připomněl nejvíc. Je tam i určitá podobnost s Beanem, ale to bych spolu moc nesrovnával. Také bych vás rád ujistil, že tomu filmu ve filmu (nebo je Pee-Weeho velké dobrodružství film o filmu?) bych 5* asi nedal. Mimochodem, skvělý závěr filmu. Taky by mě zajímalo, co má Tim pořád s tím strojem na snídani...Podtrženo, sečteno, film o dospělém dítěti (nebo jak to vlastně je) má u mě za plný počet. Je to naprosto dokonale zahrané, skvěle nadabované, úžasně zrežírované s fantastickou hudbou. Je to asi nejoriginálnější film, jaký kdy kdo vymyslel a zároveň nejšílenější, má to strašně pozitivní atmosféru, úžasné postavy a strašné tempo. Neskutečná věc, která je strašně krátká a ve které se za tu strašně krátkou dobu stane strašně moc věcí... Nádherný film jak od Tima Burtona - pardon, ono je to važně od něj... Nedá se to popsat, ale je to zhulenej film. Paul Reubens je frajer!!! 100%, jo!! ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt jako strašný. Pee-Wee je totální retarďák, což o to, někdy to je vtipný, ale bohužel zrovna tohle mi nepřišlo vůbec vtipný, spíš naopak mi to přišlo dost otravný. A ten jeho smích, no to bylo teda něco, tim mi fakt dával. Příběh je taky stupidní a vedlejší postavy v ději sou trošku vymaštěný, naštěstí ne tak jako Pee-Wee, to už bych asi nedal. Prakticky celej film sem se nezasmál, byla to fakt hrozná blbost, možná by to bylo lepší nebýt toho otravnýho Pee-Weeho, ale to byla ústřední postava, takže prostě krize. Jediný co se mi fakt líbilo, byla hudba, přesně pasovala do filmu, tady se Elfman vytáh a taky mi přišlo, že Burton tady použil pár scén, který potom dal i do střihorukýho Edwarda, ale to je asi tak všechno co stojí za zmínku ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Postava PeeWeeho mi připomněla jedno jméno a to jméno je, prosím pěkně, Sekora. Skutečně vypadá, jak lidský Ferda Mravenec. Film stojí na schopnostech Paula Reubense, sama dějová zápletka je spíše záplytkou. Burton se určitě vyřádil a při natáčení a vymýšlení různých vychytávek se určitě bavil. Já narozdíl od něj moc ne. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama