Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou úletů, pár návštěv cvokhausu mám rovněž za sebou a nedělá mi problém přimhouřit očičko nad občasnou trapností. Přesto musím smutně konstatovat, že snímek, o detektivním pátrání vynalézavě šťastného idiota Pee-weeho po svém kole, často zákeřně obcházel mé smyslové vnímání velkým obloukem. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

První z podivních Burtonových maskulinních hrdinů na cestě za nalezením kola a sebe sama. Pee-Wee je dobrosrdečný blázen, který žije v domě plném Wallace+Gromitích zlepšováků. Svým osamocením a outsiderstvím upomíná na Mr.Beana, svými divokými mimickými kreacemi zase na tradici americké komiky. Fetišistický vztah k jízdnímu kolu je hybnou silou dílem pohádkového (putování po různých zemích, potkávání typizovaných (a moderznizovaných) postav - loupežníka, obra či čarodějnice), dílem road movie příběhu. Film na svých bedrech nese NEZAPOMENUTELNÝ Paul Reubens, přičemž mu pomáhá Burtonův smysl pro absurdní humor a skvělá hudba Dannyho Elfmana. První Burtonův přesvědčivý zásah do černého pak korunuje extrachytrá pointa... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět první Burtonův film, a věřte mi, že bylo opravdu těžké ho sehnat, nebyla to žádná legrace, ale nakonec se to relativně vyplatilo, ale řikám, jen relativně. Pee-Wee je totiž tak trošku retard, kterého si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Na mě se usmálo štěstí, protože tenhle človíček mi ukázal jak dokáže příjemně bavit, bez násilí, bez toho všeho, čeho jsem v dnešní době ve filmech svědkem, a přeci jen zpříjemní náladu, ať už špatnou, nebo neutrální tak důrazně že po filmu budu snad pokaždé odcházet s úsměvem na rtech. Burtonovská základna je ale už i tady na filmu znát, sice trošičku, ale je znát. Pruhované černobílé rekvizity nezklamou a samotná atmosféra rozhodně bude mít co říct. Pokud máte smysl pro humor, pokud máte často úsměv na rtech a pokud máte rádi Burtona, určitě si zamilujete i Pee Weeho a jeho velké dobrodružství, určitě si to zaslouží. Věřím, že tenkrát dokázal vykouzlit mnoha lidem úsměv na rtech, a věřím, že to dokáže i dnes. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svérázný, s infantilitou zručně pracující debut Tima Burtona si dále zaslouží přívlastky jako hravý, dadaistický, nápaditý. Také "nezopakovatelný", protože podobně prazvláštní recept už znovu úspěšně neuvaříte. Pee-Weeho odysea za ukradeným kolem se záhy rozpadá do komediálních skečů (vrcholících zdlouhavou honičkou ve filmových ateliérech jak z němé grotesky), ovšem úvodní "kouzlo neviděného" a výrazná hudba Dannyho Elfmana ji do trochu udýchaného konce dotáhnou. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností, by sa mi tento film vôbec nepáčil a prvých 5 minút tomu aj nasvedčuje, lenže potom ako keby sa z počiatku nesympatického Pee- Weeho, stane sympaťak a vy si na jeho šialenstvo zvyknete. Začnete sa smiať a keď dojde na strhujúce finále - ktoré by som prirovnal príchodu Jaya a Silent Boba do Miramaxu - uvedomíte si, že sledujete síce film, ktorý spĺna všetky žánrové klišé amerického priemyslu, ale vďaka Burtonovi je krásne iný, aspoň v tom smere, že tu slovíčko klišé budete ťažko hľadať, aj keď sa tam nachádza. Príjemne som sa pri tom bavil a hlavne je to natočené s úžasnou ľahkosťou, ktorú umocňuje fakt, že tu sekundujú Twisted Sisters a Japonská Godzzila. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama