Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

První liga není příliš známý film, proto byl pro mne velmi příjemným překvapením. Mírně ztřeštěná sportovní komedie, srovnatelná se současnějšími snímky jako Ledově ostří nebo Vybíjená, přináší na obrazovku plejádu větších či menších looserů, kteří dohromady tvoří podivné panoptikum. Baseballový tým, na jehož výhru by si na začátku vsadil jen málokdo. Nakonec však naši hrdinové dokáží překvapit. Vtípky jsou podařené, dobře načasované, a nutno říct, že podstatně méně vulgární, než je dnes zvykem. Sportovní scény zase v poslední půlhodině velmi napínavé. Pobaví pohled na mladého Welseyho Snipese či na pankáčského Charlie Sheena, hlavní hvězdou je ale Tom Berenger, typický představitel osmdesátkového rozhárance, který se rozhodl po spoustě životních nezdarů konečně prolomit svůj nepříznivý osud. Jo a taky nesmím zapomenout: konečně se dozvíte, zda může voodoo ovlivnit sportovní výsledek:) Celkově tak 70% ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, podobný jako Náhradníci, ale tohle mi přišlo pravdivější a upřímější co se týče životů profi sportovců. O zápasech ve filmu raději pomlčim, klasickej americkej happyend, ale na to už musíme být u takových filmů zvyklí. Spousta známej tváří, hlavně asi Sheen, Snipes, Berenger a Russo. Jako zábavnej film prostě super ()

Reklama

lisi26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju. Soubor hlášek je snad nekonečný... Tvůrci mě nadchly výborným, přirozeným, realistickým zpracováním sportu. Herci opravdu vypadají jako sportovci, pohybují se jako oni. Prostřihy vypadají jako sportovní přenos a dění kolem sportu není připitomělý. Super herecké výkony a mimořádná sranda dělá dílo vynikajícím. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nevšední komedie o baseballu, kde tým Clevelandu získá majitelka, jejíž cílem je skončit poslední. Hráči prohrávají a prohrávají, ale motivace a chuť ukázat jí, že i tým outsiderů umí vyhrávat je silnější. Je to sice snadno předvídatelné, ale to je u těhle filmů normální. Co potěší je velmi dobré herecké obsazení - T. Berenger, C. Sheen a W .Snipes. Viděno na MGM. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Športy sa menia, šablóna ostáva ......... teda na prvý pohľad zas jeden športový film, kde banda outsiderov nakoniec vyhrá nejaký titul............. lenže aj tak ten film dokáže zaujať až do konca vďaka vtipnému scenáru a vcelku autentickej atmosfére (nielen) posledného zápasu. Mňa osobne to bavilo, aj vďaka týpkom ako Snipes, Sheen, či Haysbet a hodnotím to možno aj lepšie ako by si film zaslúžil............. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)
  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Charlie Sheen v roku 2011 priznal, že pred natáčaním filmu užíval steroidy na zvýšenie svojej výkonnosti. (dalver)

Reklama

Reklama