Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (597)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se skvělými momenty. Tak by se dal asi nejjednoduššeji shrnout tento detektivní thriller. Fuqua je průměrný režisér a tohle je dle mého názoru zatím jeho nejlepší film, ale jinak pouze nadprůměr. Washington a Hawke předvádějí velmi slušnou práci, sporný Washingtonův Oscar je zasloužený, škoda jen, že ne v lepším filmu. Jeho zkorumpovaný psychopatický policajt je geniální a bravurně zahraná postava! No, co dodat, snad jen, že to mohlo být mnohem lepší! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerátajúc niektoré (vlastne dva) opusy z 90. rokov, toto, po stránke lokácií a komparzu, viac autenticky snáď natočiť ani nebolo možné. Notorické Imperial Courts (plus Baldwin Village) bolo po prvýkrát vo filme zvečnené a zachytené v čase, ktorý už je, svojim spôsobom, dávno preč. Training Day je produktom nového milénia, ktoré sa v oných prostrediach nieslo najmä v znamení škandálu Rampart, ktorý snímka viac-menej reflektuje (scenár, navonok vyznievajúci ako pritiahnutý za vlasy, možno až hraničiaci s absurdnosťou, sa s prihliadnutím na vyčíňanie vyššie spomínanej divízie až tak nereálny nakoniec nejaví) a hl. záporák je tomu skutočnému paralelou. Tým nie je nikto iný než Rafael Pérez, ktorý bol naprieč rôznymi spektrami popkultúry zmapovaný opakovane, no je to práve jeden jedinečný Denzel Washington, ktorý mu svojim elektrizujúcim, grandióznym výkonom dal život na obrazovke ako nikto iný pred ním, ani po ňom. A zároveň je to taktiež on, ktorý z obyčajného krimi-trileru o skorumpovaných policajtoch počin posúva do nových výšin a pevne ho zapisuje do eventuálnej historickej previerky z kinematografie. Training Day nie je filmom, Training Day je synonymom hereckých možností Denzela Washingtona (GOAT). Nič menej... "You motherfuckers will be playing basketball in Pelican Bay when I get finished with you. SHU program, nigga! 23 hour lock-down. I'm the man up in this piece! I run shit here! You just live here! I'm gonna burn this motherfucker down! King Kong ain't got shit on me!" (x) (x) (x) (x) (∞2010-2014) (14.4.2016) (2.4.2017) (22.10.2023) (23.10.2023) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé! Denzel Washington je pán! Skvělý herec, který mě bavil vážně po celý film, musela jsem se smát, usmívat, mračit, držet mu palce, nenávidět ho, tolik tváří, lásky a nenávisti jsem snad ještě neviděla u žádné role. Dokonalá atmosféra u "fízlů a negrů". Jeden slušný druhý ne, a dělá si z něho akorát srandu, ale potom na to doplatí. Rozhodně jsem vůbec nečekala, že to takhle dopadne, konec mě opravdu hodně dostal. Ethan Hawke je sice takový typ, který se moc do takové role nehodí, ale budiž, zvládl ji dobře. Musím pochválit i skvělou hudbu, která se vážně hodí do celého prostředí dealerů a poldů. Vážně vynikající film, i když spíše pro chlapy, mě uchvátil. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Docela hnusný film...Aspoň mě to tak přišlo. Nemůžu si pomoct, ale už dlouho ve mně nezanechal žádný film tak ponurý dojem, jako právě "Training Day". Je to nejspíš tím, že každá z postav v tomhle filmu je nějakým způsobem zkažená a nemohl jsem nikomu fandit. Ani tomu Ethanovi...Na druhou stranu je třeba uznat, že herecké výkony většiny zúčastněných jsou nadprůměrné, ačkoli Denzel Washington získal Oscara spíš "za zásluhy". Když to shrnu - "Training Day" si ode mě vysloužil tři hvězdičky, ale nebude se mi na něj vzpomínat příjemně. Silný zážitek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Antoine fuqua natočil výborný thriller, ve kterém je všechno perfetkní, snad až na ten předvídatelnej konec. Akce je tam pomálu i když nějaká se tam přece jenom najde, ale bohatě to vynahradí oba hlavní herci. Denzel Washington jako svině polda předvádí opravdu skvělej výkon, za kterej byl celkem poprávu oceněn Oscarem, ale i Ethan Hawke hraje výborně a určitě se vyrovná i Washingtonovi, opravdu je na co se dívat, jediný co mě odradilo od 5* je ten ne moc zvládnutej konec, kdy se tak trošku obrátí karta. Nicméně po druhým skouknutí, mi to přišlo daleko lepší ()

Galerie (46)

Zajímavosti (41)

  • Na otázku, zda se mu donesly nějaké reakce od losangeleské policie, Denzel Washington (Alonzo) odpověděl: "Ne. Víte - a to myslím, smrtelně vážně - drtivá většina policajtů odvádí skvělou práci. Náš film není o losangeleské policii. Nevypovídá o ní vůbec nic. Je to o chlapíkovi, který zašel příliš daleko. Samozřejmě, že i mezi policajty se najdou černé ovce, ale ona je to taky zatraceně těžká práce. Nám kulky kolem hlav nelétají, jim ano. Znamená to, že by se měli nechat zkorumpovat? To zase ne, ale je to moc těžké. Jaký je rozdíl mezi tím, že si vezmete milion dolarů, nebo snídani zadarmo, jestli mi rozumíte? Můžete začít drobnostmi a ono to pak narůstá a narůstá... Na první stránku scénáře jsem si napsal 'cenou za hřích je smrt'. A o tom ten film pro mě je. Od té chvíle jsem věděl, že můžu hrát tak šíleně, jak se mi zamane." (NIRO)
  • Některé scény se natáčely v místech, kde působí skuteční gangsteři... a někteří se ve filmu i objevili. Denzel Washington (Alonzo) vzpomínal: "Ráno jsme dorazili na plac a Antoine povídá 'půjdeme se podívat za Rodinou'. Souhlasil jsem a šli jsme se projít po okolí. Lidi byli moc přátelští a jeden z nich řekl 'musíš se seznámit s mojí mámou'. Zavolal ji, ta mě objala a hned, že mi udělá něco k jídlu. Tak jsem šel k ní domů něco zakousnout a později mi někdo řekl: 'To byla máma místních velkejch hochů. Teď seš tu doma.' Všechno jsou to jenom lidi, ať se živí jakkoli. Dokonce se zapojili do natáčení. Dostali vysílačky a dělali nám ochranku. Nebyly žádné problémy, žádné rvačky, nic se neztrácelo. Točili jsme tam šest týdnů, po nocích jsme na ulicích stříleli a oni byli úplně v pohodě. Jednou se stalo, že se utrhl jeřáb s kamerou. Nikomu se nic nestalo a pak jeden z těch gangsterů povídá: 'Lidi, vy se bojíte, jestli vás tu nepozabíjíme, a teď jste málem zabili vy nás...'" (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama