Reklama

Reklama

Peklo

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Zemi se zničehonic začnou zjevovat bytosti z jiného světa, které posílají lidi do pekla, a jedna náboženská skupina hlásá, že jde o boží spravedlnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekelpičonezmysel. V rámci demonštračného násilia to nie je pre deti, ale v rámci scenára je to pre retardované deti. Je celkom fajn vidieť, že si po ľuďoch z pekla chodia čerti. To je cool. Ale že tam vkuse vyskočia odnikiaľ nejakí traja kamenní retardi (neviem prečo traja, a neviem prečo stále tí istí, ocenila by som viacero príšer), ktorým entrée robí obrý škaredý ksicht, šepkajúci obetiam "Vtedy a vtedy pôjdeš do péééééékláááááá!", tak to sa mi nepáčilo. Ani ten odfláknutý reborn - akože novorodenec. A ak si myslíte, že sa dozviete nejaký záver s aspoň troškou logiky, že prečo sa to celé deje, tak hahahaha... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuál mi nijak nevadil a místy má Hellbound poměrně nepříjemnou atmosféru (ta je spojená primárně s chováním lidí a jednáním sekty Nové pravdy),ale upřímně nechápu co tím vším chtěli tvůrci říct a jaká by měla být hlavní mesidž.Chápu princip pekla a zkousnl bych i ty sekty stavějící na jakési boží vůli,ale tady chybí protiváha a byť jen náznak vysvětlení.Jestli to celé mělo naznačovat,že lidstvo je v prdeli a žádné nebe nebude pro nikoho (což by zase nebylo takové překvapení),pak to dělá velmi zvláštní způsobem.Je sice možné,že jsem nepobral nějaké náznaky,ale také je dost možné,že tím tvůrci nakonec vůbec nic říct nechtěli a Hellbound je jen lehounce nadprůměrné béčko.Pokud bude druhá řada,minimálně ze zvědavosti se mrknu...60% ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ti Korejci jsou fakt magoři.  Základní myšlenka nebyla marná, ale to zpracování děs a bída. Pořád jsem čekala, co se vyklube a ono houby. Moje představa zatracení je jasná, sedím v křesle a do nekonečna musím sledovat turecké telenovely a korejské seriály, popř. filmy. Bože, od teďka už budu konat jen samé dobro. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice trošku něco jiného dle ukázek, ale nevadilo mi to, spíše naopak. A jsem rád, že jsem se nenechal odradit hodnocením zde, nebylo k tomu daleko. Od začátku mě to chytlo - originální námět, tajemno, nezodpovězené otázky, vynikající atmosféra (komorní, chladná, připomínalo mi to severské filmy), témata k zamyšlení, ukázka fungování společnosti. Přečkal jsem i to zbytečné násilí, ve kterém si Korejci očividně libují a neskutečně otravného a uřvaného vůdce Šípovců. V podstatě jde první sérii rozdělit na dvě poloviny, kdy každá je jiná, ale obě výborné. Druhá se dá celkem snadno připodobnit k dnešní situaci ve světě. Rozhodně se mi to líbilo více než Hra o oliheň a jsem zvědav na druhou sérii. Poctivých 80%. Howgh! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Dost jsem přemýšlela o celém tomhle všem a výsledek je velká spokojenost. A zároveň jsem pochopila, proč má Peklo tak špatné hodnocení. Asi dost lidí čekalo od seriálu něco jiného. Já původně možná taky. Trailer jsem neviděla. Prostě jsem šla po jméně Sang-ho Yeon. Jenže tohle není nadpřirozený seriál, kde se lidi dostávají do pekla. Tohle je seriál, kde se rozebírá společnost v následku nadpřirozených procesů, které jsou (vyděšenému) světu vysvětlovány a předkládany jinak. A o tom, jak různí lidé jsou tohle schopni zneužívat pro svůj prospěch a osobní ambice, přestože znají pravdu. S první sérií jsem byla opravdu moc spokojená. Skvělé, temné, k zamyšlení, perfektně natočené, dobře zahrané, vážně moc chytlavé dílko, které vůbec nenudí, a je fajn celý ten postup příběhem  :) pokud jste nepochopili, o čem to je doopravdy, je to vážně škoda. Užili by jste si to jinak podstatně víc.   "Každý může kdykoliv umřít. Nehoda, nemoc. Ale to vědomí, že skončím v pekle, to mě nutí nenávidět sám sebe." S2: Už aby to bylo :) prý podzim 2024 :) ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • Seriálu předcházel korejský internetový komiks (webtoon) se stejným názvem. (ignorant)

Reklama

Reklama