Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk co nikdy nehrál LOLko a ani se nikdy nezajímal o nic s tím spojené jsem opravdu, ale opravdu moc překvapen jaké dojmy na mě seriál ponechal. Začal bych animací, která je opravdu skvělá a spolu s působící 2D animací pozadí to vypadá naprosto ÚŽASNĚ. Je vidět že takové prostředí jasně funguje, jak už jsem se přesvědčil ve snímku Spider-Man: Paralelní světy. Animace za mě působila opravdu přirozeně a pohyby vypadali reálně. To bylo vidět především v soubojích, které také udělané na výbornou.  Celkově se pro mě jedná o tu nejlepší animaci, kterou jsem měl možnost vidět. Kromě animace tu také září úžasná hudba, která se do seriálu náramně hodí. Celé to je vložené do příběhu, který není nejvíce originální a někdy by některé části chtěli trochu více času, ale ve stylu v jakém se nese to vypadá parádně. Po celou dobu vše dává smysl a krásně do sebe zapadá. Příběh doplňují postavy, které mají charakter je zde zvládnutý úplně na jedničku. Postavy mají skvělý vývoj a všechny si je okamžitě zamilujete. Autoři dokázali krásně ukázat, kdy je čas se rozhodovat a jak velký nastal problém, jelikož ve většině případů nějaké události se dokáže změnit celý příběh, nebo i život ostatních občanů jak Piltoveru, tak i Zaunu. Kdybych měl probrat každou epizodu zvlášť, řekl bych že žádná není nějak špatná a každá má svoje i když taková druhá epizoda na mě zanechala asi ten nejmenší dojem, ale i přes to se jedná o skvělý díl. Nedokážu říct, který Act jsem si užil nejvíce, ani která epizoda se mi líbila nejvíce. Pouze to, že z prvního Actu to byla určitě epizoda třetí. A to díky úžasné akci, posunutí příběhu, emoční stránce a hlavně nečekanému konci. Ve druhém Actu to byla epizoda šestá ve které mě přišlo že se příběh velmi posunul a přišel mi více originální. Akce se povedla jako vždy a výkony ve stylu dabingu byli znovu úžasné. V posledním třetím Actu by to byla závěrečná devátá epizoda. Znovu za výbornou akci, animaci, dabing,... Závěrečné scény na mě zanechali dojem a musím říct, že konec je opravdu zajímavý a otevřený. Na závěr bych dodal, že na Arcane by jste se měli bez váhání podívat, ať už o LOLku něco víte, nebo ne. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (10/10). Arcane je pro mě naprostým zjevením, které mě totálně dostalo. Disponuje podmanivou animací, která se nedá okoukat. Postavy jednají racionálně jako dospělí lidé a dle svého největšího přesvědčení. Každý tady hraje část svojí role a divák si k nim vybuduje určitý druh vztahu. Každá z nich má jinak prokreslenou osobnost, takže větvení dějových linek nikdy nenudí a všechny jsou zábavné. Po Arcane už nikdy neřeknu, že animované filmy jsou nějak podřadné, protože jsem u tohohle cítil hromadu emocí a nemohl jsem se na to vynadívat. Emocionální vrcholy skoro u každé epizody? O tomhle se mi ani nesnilo. Jde vidět jak obrovskou péči tomu Riot Games dali. Netflix to pak jenom zviditelnil. Šest let je ranec času, ale výsledek stojí za to. Práce s hudbou a celkovou audiovizuální stránkou je čisté porno pro oči, které nepolevuje. Líbilo se mi rychlé tempo, které zajistilo maximální poutavost děje. Já osobně jsem League of Legends nikdy nehrál, ale užil jsem si to neskutečně. Věřím, že si to užijí hráči ještě více a pro mě je Arcane od této chvíle jedním z největších seriálových zážitků vůbec.  Nejlepší epizoda: Když se tyhle stěny zřítí (S01E06) ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že jsem v životě nehrál LoL, ba co víc, hrou přímo opovrhuji. Arcane je ale naprostý klenot a absoltní povinnost pro všechny. Příběh není nijak originální, ale je sakra dobře vybudovaný stejně jako jeho charaktery. Arcanu se zejména daří budovat silné ženské hrdinky a strká tím veškerou snahu Marvelu do kapsy. Samotný potlesk si zaslouží první 3 epizody fungující jako origin, možná nejlepší origin, jaký jsem v animovaném světě viděl. Animace, steampunkový svět a mnoho dalších elementů je jen třešničkou na dortu. Riot Games mají za sebou 10 let existence LoL s více než 140 hrdiny a lorem, se kterým nijak nepracovali. Něco mi říka, že po tomto kousku se rozjede velký kolotoč nových her, filmů a seriálů ze svéta Runeterry. Kolotoč, na který se nesmírně těším. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám a umírám blahem. Dočkala jsem se… ach a jak já si to užívám! Postavy, co zůstávají samy sebou. Promyšlený děj bez nelogických pseudo-souvislostí. Zvraty, které šokují, ale primárně vycházejí z děje (a ne ze záměru šokovat). A neumím si pomoct, ale Jinx jako postava je tak sakra dobře vytvořená! A ony jsou vlastně všechny… žádná černobílá, dobro a zlo. Je to především geniální směs šedé v nádherné animaci. Na tohle zdejší systém hodnocení nestačí! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Solidní animovaná pecka, co mi dlouho unikala, abych si ji v práci dal skoro celou během jediného dne. Jako člověk, co nikdy LOLko nehrál a neznal tak jedinou z postav, jsem si tady užil každičkou akční scénu a po řádném vtažení do děje i motivy všech postav. Chvíli mi trvalo pořádně pochopit, co se tu vlastně děje a k čemu se schyluje, ke konci jsem už byl ale natolik zaháčkován, že jen směle čekám na druhou sérii. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Když se Powder během honičky ukrývá se svým lupem z Piltoveru za rohem budovy, lze na stěně vidět houbičku, která patří yordlu Teemovi, jenž patří mezi prvních 16 šampionů ve hře „League of Legends“. Podobných odkazů na postavu Teema lze vidět v seriálu hned několik, např. ve formě plyšáka, uvnitř arkádové hry či obrázkové knihy. (Luicy)
  • Na začátku epizody, kdy Silcovi posluhovači nakládají Třpyt na vzducholoď, můžeme krátce vidět ruku, hlaveň a siluetu Gragase nakreslené na kontejnerech. (Veskoslav)
  • Raketa vystřelená na závěr epizody je obdobou Jinxiny ultimátky (tj. nejsilnější schopnost šampiona) ve hře – Super Mega Death Rocket! (Luicy)

Reklama

Reklama