Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ač mám k českým filmům slabost, Mach a Šebestová mě nikdy neuchvátili. Jednak kvůli nepříliš oku lahodící animaci, ale především pro stupiditu příběhů. Jednak díky dobrému dabingu pana Nárožného a spoustě světlejších momentů, jednak fakt, že jako malá jsem se na snímek dobrovolně dívala, jsem nucena hodnotit alespoň průměrně. ()

IvoP 

všechny recenze uživatele

Ono se říká Žlabava i Žlababa. V knížce "Mach a Šebestová za školou" je to psáno jaka Žlabava. A také je tam jiné znění úsudkové úlohy, a sice "Když jeden hlupák porazí strom a dva hlupáci vylijou pět kýblů svinstva do řeky, kolik to dělá vrťátek?". Učitelka z planety Ťap-Ťap se jmenovala Ťapťulka. Seriál se v roce 1976 v televizi nevysílal, tehdy teprve vznikal. Poprvé v televizi běžel 6.-11.října 1982 a byly odvysílány tyto díly v tomto pořadí: - O utrženém sluchátku - Školní výlet - Člověk neandrtálský - Kropáček má angínu - Vzorné chování - Policejní pes V roce 1983 se mezi epizody "Kropáček má angínu" a "Vzorné chování" vložily epizody "Zoologická zahrada" a "Přírodní zákony", v roce 1984 mezi epizody "Přírodní zákony" a "Vzorné chování" vložila epizoda "Piráti". V roce 1986 se odvysílaly zbývající epizody a ty se vložily na konec. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová k tabuli je film udělaný ze sedmi dílů večerníkového seriálu MACH A ŠEBESTOVÁ, točeného v letech 1976-1983. Jedná se konkrétně o tyto díly: O utrženém sluchátku, Školní výlet, Člověk neandrtálský, Kropáček má angínu, Páni tvorstva, Jak Mach a Šebestová hlídali dítě a Ukradené sluchátko. K nim je v závěru nově dotočená epizoda o tom, jak si Mach se Šebestovou v dospělosti pořídí své vlastní děti, které chodí do jedné třídy s neustále propadajícími dacany Horáčkem a Pažoutem. Ten film je vlastně to nejlepší z toho seriálu, který je nádherně nakreslen Adolfem Bornem a namluven Petrem Nárožným. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [14875. hodnocení, 129. komentář, 85%, 228. nejlepší film] ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová nejen jako film, ale i jako seriál jsou nezapomenutelné. Miloš Macourek, Jaroslav Doubrava, Adolf Born dokázali zrežírovat dokonalý kreslený film. Miloš Macourek stojí i za jinými pohádkami jako například Arabela, Létající Čestmír a mnohých dalších filmů a seriálů, které jsou nezapomenutelné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama