Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 13
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 13

Recenze (356)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů z prostředí kriminalistiky. Téměř dokumentárním způsobem tu postupně procházíme všechny průlomové metody odhalování pachatelů, které se zařadily do arzenálu kriminalistů. Určitě pobavil každého, kdo ho viděl a já osobně bych si ho na obrazovkách nenechal ujít. Zkrátka paráda. 95% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem nedávno psal, že jsem se v 70. a 80. letech na televizi nedíval, tak to asi nebylo uplně pravda. Na seriál Dobrodružství kriminalistiky jsem se díval a dokonce s chutí. Herci se chovalii a vypadali uvolněně, někdy až rozpustile a celé to bylo vpravdě instruktivní, pro diváka podané spíš zábavnou formou. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, koprodukční záležitosti s tehdejší NSR dopadaly povětšinou výborně až skvostně a tenhle seriál je pro mě spolu s "Cirkusem Humberto" absolutní špičkou českých seriálů. Koncem série mu sice trošku dochází dech, ale pořád jen do silného nadprůměru. Napínavé příběhy, skvělé provedení, herecké výkony a báječná hudba Karla Svobody. Myslíte si, že se u nás ještě někdy něco podobného natočí? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +naprostá plejáda hereckých es na přelomu 90tých let, neuvěřitelně komplexní a věrná výprava, mnohdy zajímavé a napínavé kriminální případy, kvalitní režie -chybí tu hlavní hrdina, nebo hlavní vyšetřovací tým, vždy si musíme zvykat na nové postavy, zhruba prvních 20 minut trvá, než se pořádně do příběhu dostanu (až pak to má spád a gradaci), některé postavy nebo herci mi vyloženě nesedli/// Tento kriminální seriál byl jednou z jistot na obrazovkách našich televizorů v devadesátých letech. Už v té době jsem shlédl některé díly. Tehdy mi bylo asi deset a rozhodně jsem z toho moc nechápal. Dnes však dokáži tento seriál naplno ocenit. Jedná se celkově o velmi kvalitní kriminálku, kterou snad jen překonávají Četnické humoresky. Je až obdivuhodné jak dobře se dařilo pro jednotlivé epizody nacházet lokace, herce, psát postavy a příběh. Pochybuji, že si na tohle někdo v budoucnu troufne. Škoda, že některé čísti byly slabší, méně zajímavé nebo o něco nudnější, ale bylo jich minimum a závěr každého dílu jsem upřímně hltal./// Cekem 82%/// ()

Galerie (409)

Zajímavosti (121)

  • Natáčelo se v klášteře Chotěšov, Praze Na Příkopě, Uhelném trhu, Perlově ulici a na Starém Městě. Točilo se také v Malé pevnosti Terezín a kaolínových dolech Kaznějov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizodě „Bertillonáž“ studuje hlavní hrdina kosterní pozůstatky v Hrdličkově muzeu člověka na Přírodovědecké fakultě v Praze. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Pardubicích, Kutné Hoře a na zámku Zdiby. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama